175 anys dels naixement de Paul Gauguin

Paul Gauguin (París, 1848- Atuana, 1903) segueix el típic patró dels pintors postimpressionistes: va presentar les bases de l’art modern, mai va ser apreciat en vida, un cop mort va ser considerat un clàssic intocable de l’art, i les seves pintures avui en dia són de les més cares de la història.

Enguany es commemoren els 175 anys del seu naixement i des del Prestatge Virtual de Turisme et convidem a resseguir la seva vida, tot viatjant pels diferents llocs que el van marcar a la seva obra.

 

De pare francès i de mare peruana, París i Lima són dos dels indrets on Gauguin passa part de la seva infantesa. Dues ciutats plenes de contrastos on més endavant aquesta influència es veurà reflectida en els seus quadres. 

 

  A les biblioteques trobaràs:

París / Jean-Bernard Carillet [i 5 més]
Perú / autores: Gabriel Calvo y Sabine Tzschaschel ; actualización: Galo Martín
Perú : experiencias y lugares auténticos / Brendan Sainsbury [i 4 més]

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Després de voltar pel món enrolat a la marina, torna a França on, sent agent de la borsa, obté una quantitat ingent de diners per iniciar una col·lecció de pintures i, després, començar a pintar per ell mateix.

Es trasllada a la Bretanya francesa per recloure’s i per dedicar-se a l’art exclusivament i és aquí on les seves pintures canvien radicalment de l’impressionisme a una mena de simbolisme.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Bretaña y Normandía / Carlos de Alba
Bretaña y Normandía / autor y director de la colección: Philippe Gloaguen

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Gauguin viatja a Tahití on viu totalment immers com un nadiu.

Ocasionalment, torna a París, però el reconeixement al seu talent no arriba, no l’acaben d’entendre i no s’hi sent a gust. És per això que decideix tornar allà on se sent un més: a la Polinèsia. Aquí és on acabarà els seus dies malalt de sífilis, alcoholitzat i cansat de lluitar contra tot i tothom.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-06-2023 Última actualització 06-07-2023