Móns imaginaris

Els llibres, un bon recurs per viatjar a través de la lectura de les seves pàgines. Ells ens transporten cap als llocs més extravagants d’aquest i altres móns però també a aquells indrets més característics del nostre entorn. Tots ells ens fan viure les aventures dels seus protagonistes però, qui no ha somiat mai en anar al País de les Meravelles de l’Alícia? Qui no ha volgut pujar en globus al costat d’en Phileas Fogg i deixar-se portar? O bé no us agradaria pas poder trobar la ciutat perduda de l’Atlàntida?

En aquest especial que us hem preparat al Prestatge Virtual de Turisme us volem convidar a resseguir les passes dels protagonistes de les obres de la literatura, sense deixar de banda aquells indrets vertaders de la Terra que ens semblen realment inversemblants i curiosos.

Existeixen molts tipus de guies de viatge però, i si us proposem viatjar cap aquells llocs més destacats de la literatura? Llibres que ens expliquen tots els ets i uts de llocs com Nàrnia, Oz, Terramar, Idhun o el Londres de Sherlock Holmes. Unes petites joies que expliquen amb tot de detall aquests paratges tan sorprenents i que a molts ha enganxat a través de pàgines plenes d’aventures.

  A les biblioteques trobaràs:

Atlas de los lugares literarios Cris F. Oliver

A través d'aquesta obra podrem viatjar i conèixer amb tot de detall diversos emplaçaments de la literatura com ara: Gotham City, Hogwarts, Fantasia, la Villa Mangaporhombro, la fàbrica Wonka i, fins i tot, l'asteroide B 612, entre moltes altres propostes. Un atles que ens permetrà descobrir tots els secrets de les pàgines més fantàstiques de la literatura. Tot acompanyat d'infinites curiositats i recomanacions per viatjar a cadascuna d'aquestes destinacions.

Trazado : un atlas literario Andrew DeGraff, Daniel Harmon

Trazado és un llibre ple de detalls. Una petita obra pictòrica de la literatura universal. Alguns mapes són exactament això, mapes d'un territori, però d'altres són il·lustracions amb tot de detalls que ens fan un resum de l'obra a la qual es refereixen. Voleu baixar pel riu Mississipí al costat de Hackelberry Finn o bé passejar pel Londres de Dickens a Conte de Nadal? No ho dubteu més i agafeu aquest atles d'homenatge a la literatura i podreu complementar el vostre coneixement de les obres que inclou.

Atlas de literatura universal : 35 obras para descubrir el mundo Agustín Comotto, Tono Cristòfol

Ens disposem a fer una volta al món a través de 35 obres de la literatura de tots els temps. És a dir, comencem en obres escrites a l'antiguitat com la Bíblia, l'Odissea o el Poema de Gilgamesh i anem passant així per tots els períodes a través de diversos llibres que ens fan recórrer o bé tot el món o bé zones molt concretes d'aquest. Trobem així la ruta que ens fa seguir Herman Melville per caçar la temuda balena Moby Dick, la Florència assetjada per la pesta negra al Decameron de Giovanni Boccaccio o els viatges extraordinaris als quals ens convida Jules Verne a través de les seves novel·les. Propostes per a tots els gustos i emocions.

Guía de lugares imaginarios Alberto Manguel, Gianni Guadalupi

La literatura fantàstica té en aquesta obra un punt cabdal per fer-nos viatjar a través de terres de llegenda. Les obres d'Homer, Crichton, J.K. Rowling, Tolkien o Calvino, entre altres, queden documentades al detall en aquest a través d'un centenar de mapes, plànols i il·lustracions que ens permeten endinsar-nos als territoris més suggeridors de la literatura.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

El món és ben curiós! Cada lloc té les seves particularitats, encants i habitants i això és el que el fa realment extraordinari. A través dels llibres recollits en aquest apartat hi trobarem alguns d’aquests llocs ben rars. Llocs que semblen ben bé extrets de la nostra imaginació o de les pàgines d’un llibre que l’autor ha inventat per fer més meravellosa la seva obra. Tingueu a prop algun atles o bé un ordinador amb connexió a internet perquè de ben segur que voldreu veure amb els vostres ulls que això que ara us presentem existeix de veritat.

  A les biblioteques trobaràs:

Cantamapes Wu Ming

Aquesta és una bonica narració per als petits de casa... i els no tan petits. És la història de dos viatgers, l'Adele i en Guido, que ens conviden a resseguir els llocs més estrafolaris del planeta per on ells han passat. Uns llocs inversemblants però alhora ben reals. Algú coneix l'illa d'Edimburg dels Set Mars? O bé heu estat a la República de les Roses? Tot acompanyat per les delicioses il·lustracions de Paolo Domeniconi i que, a través de la qualitat literària que desprèn l'obra, ens conviden a reflexionar sobre aspectes de l'actualitat més punyent però també sobre les proeses que singularment podem aconseguir els humans.

Fuera del mapa Alastair Bonnett

Ciutats invisibles, laberints subterranis, estats sense territori, cementiris habitats i un llarg etcètera d'indrets ben curiosos que existeixen al voltant del nostre planeta. Com que algunes d'aquestes localitzacions són difícils de trobar, l'autor acompanya les diferents explicacions, ben curioses totes elles, amb les coordenades del punt exacte on les podem trobar. Un llibre que ens farà mirar amb altres ulls tot el que ens envoltat i que ens permetrà explorar un nou món al nostre abast.

Un Mapa en la cabeza : anécdotas, historias y curiosidades de la geografía Ken Jennings

Hi ha llibres ben curiosos i aquest es podria dir ben bé que n'és un. L'obra és d'en Ken Jennings, un fanàtic de la geografia, el qual ens farà descobrir tot de petits detalls que a la resta ens passen per alt. Per exemple, us heu fixat mai que el llac Michigan i Suècia tenen una forma molt semblant? O, coneixeu el significat d'una triple illa? Geografia, cartografia, matemàtiques i fotografia es donen la mà en aquest llibre que ens farà mirar els mapes d'una manera molt diferent a partir d'ara.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Aquests llibres que ens traslladen a altres llocs imaginaris. Llocs poc coneguts i sense protagonistes amb què relacionar aquests indrets. Propostes que ens fan diversos autors on només es tracta de llegir i descobrir nous indrets on perdre’s.

  A les biblioteques trobaràs:

Atles dels llocs que no existeixen Mia Cassany

Aquest és un atles d'un univers que no existeix. Bé, existeix cada nit entre els somnis de les nostres autores. Un gran mapamundi que ens convida a viatjar conjuntament per llocs insospitables, com per exemple, la selva tacada, on els animals canvien contínuament la seva aparença quan un d'ells fa un esternut; o bé la badia de la balena adormida, on una ciutat s'ha aixecat sobre seu; o fins i tot el far més alt del món, que permet mirar als ulls els planetes i les estrelles. Sense oblidar-nos del volcà que, quan entra en erupció, no fa més que llençar xiclets i caramels des del cràter.

Lugares de ningún lugar : continentes perdidos y otras tierras imaginarias Daniel E. Tangir

Va existir realment l'Atlàntida? I el Dorado? Hi ha algun lloc a la Terra que es pugui assemblar a l'obra 1984 de George Orwell? I a la Utopia de Thomas More? Realitat i ficció s'entrellacen en aquesta didàctica obra que ens detalla la història que s'amaga darrera cada un dels llocs descrits.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 17-12-2019 Última actualització 16-06-2022