Marco Polo

Enguany fa 700 anys de la mort de Marco Polo (Venècia, 1254-1324), un dels més grans comerciants i viatgers de la història. No està clar on va néixer però els historiadors situen el seu naixement de l’illa de Kórcula a Croàcia, una zona que en aquells temps estava sota el domini de Venècia, la gran potència de la regió. És per això que, de ben petit, un tiet seu que era comerciant se’l va emportar cap a aquesta ciutat que el va veure créixer i formar-se.

“El món és un llibre i, aquells que no viatgen, només en llegeixen una pàgina” (Sant Agustí).

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Entre 1271 i 1295, juntament amb el seu pare i el seu tiet, Marco Polo viurà i treballarà al servei del gran emperador mongol Kublai Kan. Vint-i-quatre anys de travessies i descobriments pels territoris de l’Orient Mitjà i de l’Àsia Central. Allà on va, el nostre protagonista recull dades de tota la gent amb qui té tractes apuntant les seves històries, costums, cultes, agricultura, joies, teixits, camins, menjars, animals... No ho fa sol, Marco Polo dicta part de tota aquesta informació a Rustichello da Pisa, amb qui confeccionarà el seu Llibre de les meravelles del món.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

La seda, el filament secretat pel cuc de seda durant la fase larval de l’insecte, el comerç del qual fou molt ben valorat i extens durant l’edat mitjana a través de l’anomenada ruta de la seda. Aquest itinerari unia Antioguia i Tir amb la Xina a través de la Mesopotàmia l’altiplà de l’Iran, la Bactrina, la Sogdiana i la conca del Tarim. A més a més, aquesta ruta fou una important via de relacions culturals i artístiques que utilitzà en diverses ocasions el nostre protagonista.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 17-04-2024 Última actualització 18-04-2024