La Volta al món en 80 dies : del somni a la realitat

Moltes vegades quan es parla de viatjar i es parla de donar la volta la món els ulls s’il·luminen... és el somni de molta gent i una utopia per a la gran majoria. Però ens hem preguntat mai si en realitat seriem capaços de fer-ho? Seriem capaços de deixar-ho tot per recórrer el món una llarga temporada? La família, els amics, la feina, la nostra ciutat i la nostra manera de viure, les comoditats, les rutines?

En igualtat de condicions i de recursos segurament molta gent no seria prou valenta per marxar, perquè és una experiència que sens dubte requereix valentia, motivació, curiositat, capacitat d’adaptació i sobretot “ment oberta”. Som-hi...? A les biblioteques el somni ens espera...

Si un llibre ha fet somniar a grans i petits en “el gran viatge” és La Volta al món en 80 dies de Jules Verne. Un llibre d’aventures que es va publicar per capítols a Le Temps entre el 6 de novembre i el 22 de desembre de 1872 i un any més tard es va editar en forma de llibre.

L’escriptor francès Jules Verne (Nantes, 1828 - Amiens, 1905) es considera un dels pioners de la ciència ficció, és conegut pels invents i avenços tecnològics i científics que apareixen a les seves obres. Justament la notícia d’un nou ferrocarril a l’Índia és el que desencadena l’acció del llibre quan Phileas Fogg fa una aposta: és capaç de fer la volta al món en 80 dies. Acompanyat del seu criat Jean Passepartout inicia el seu viatge en direcció est, un viatge trepidant que serà fins al final una lluita contra el pas de les hores. Les guies de viatge marquen el recorregut...

 

  A les biblioteques trobaràs:

Londres / Roger Williams
Londres / Damian Harper
Guía musical de Londres : de Abbey Road al Ministry of Sound / Patricia Godes ; prólogo de Jesús Ordovás
Egipto / autor y dirección de la colección: Philippe Gloaguen
Egipto / edición escrita y documentada por Jessica Lee, Anthony Sattin
Egipto / Galo Martín Aparicio
India / edición escrita y documentada por Joe Bindloss [i 14 més]
¡Esto es Calcuta! / Ana M. Briongos
Hong Kong / Lorna Parkes, Piera Chen, Thomas O'Malley
Hong Kong / Lorna Parkes, Piera Chen, Thomas O'Malley
Japón / autor: Marc Morte Ustarroz
Japón secreto / Marc Morte
Japonismo : un delicioso viaje gastronómico por Japón / textos: Laura Tomàs y Luis Rodríguez
San Francisco / Ashley Harrell, Alison Bing
San Francisco / Jeffrey Kennedy
Nueva York / edición actualizada por Stephen Keeling
Nueva York : experiencias y lugares auténticos / Lorna Parkes, Hugh McNaughtan, Regis St Louis
Irlanda / Isabel Albiston [i 7 més]
Dublín e Irlanda / [autora: Elisa Blanco Barba]
Dublin e Irlanda / autores: Polly Phillimore, Andrew Sanger

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Fer la volta al món és el somni de moltes persones, un somni que alguns afortunats viatgers han aconseguit fer realitat. I gairebé tots ells coincideixen en afirmar que el més difícil és decidir-se a donar el pas, posar data d’inici al viatge, deixar-ho tot i començar l’aventura. Superat aquest pas, tot sembla que flueix. Aquests viatgers també diuen que cal ser molt organitzat abans de marxar: preparar documentació, visats, assegurances, vacunes, bitllets, diners, material fotogràfic... perquè una vegada comença el viatge, el deixar-se portar pel ritme dels llocs que es visiten i els canvis de plans guanyen en molts casos la partida i la durada inicial del viatge s’allarga...

  Vés al prestatge:

Diuen els viatgers que han fet la volta al món que és molt difícil decidir la ruta i en quina direcció iniciar el viatge. Cap a l’est o cap a l’oest? Influeixen en la decisió diferents factors: el pressupost, el temps que tenim,  en quina època de l’any es comença el viatge, el mitjà de transport, amb qui es viatja, quin tipus d’allotjaments... Es vol assegurar el bon temps o volem passar fred? Es volen visitar tots els continents? Quins països, quins monuments i meravelles del món seran imprescindibles? Caldrà prendre decisions per dibuixar un itinerari inicial al mapa que segur que variarà al llarg de les setmanes. 

  A les biblioteques trobaràs:

Maravillas secretas del mundo / escrito por Alex Howard [i 51 més]
Tesoros naturales del mundo : un maravilloso viaje por el Patrimonio de la UNESCO / Pedro Molina Holgado, Ana Belén Berrocal Menárguez ; prólogo de Joaquín Araújo
Viajar por el mundo : descubre lo más alucinante de cada país / Malcolm Croft ; ilustraciones de Maggie Li
La Vuelta al mundo en 80 días / Martín Garitano, Fermín Munárriz
Las Mejores rutas del mundo por carretera / [autores: Alex Crevar ... [et al.]]
Bike life : en bici por el mundo / Tristan Bogaard & Belén Castelló
Trenes por el mundo / Sergi Reboredo
Destinos literarios / Sarah Baxter ; ilustraciones de Amy Grimes
Lugares sin mapa : un viaje alucinante a sitios ignotos / Alastair Bonnett ; traducción de Pablo Álvarez Ellacuria
Fuera del mapa : [un viaje extraordinario a lugares inexplorados] / Alastair Bonnett ; traducción de Javier Calvo

  Vés al prestatge:

Fer la volta al món és una decisió important, una experiència que segur que canvia la vida de les persones que s’hi atreveixen, es convertiran en viatgers experimentats.

A la secció de viatge de les biblioteques hi trobareu els relats de molts viatgers sobre els llocs que han visitat i les seves experiències vitals. Molts d’ells potser no eren conscients de la seva valentia ni de que els seus relats ajudarien a molts altres viatgers a fer del somni una realitat.

  Vés al prestatge:

L’experiència de donar la volta al món es mereix el millor reportatge fotogràfic i les fotografies de viatge són sens dubte  una “especialització” dins el món de la fotografia. Segur que moltes vegades al llarg del viatge es podrà dedicar molt més temps per preparar la fotografia perquè la mesura del temps es relativitza i en altres moments al revés, es voldrà captar aquell precís instant fugaç que és irrepetible. I tot això s’aconsegueix amb  tècnica i aprenentatge.

  Vés al prestatge:

La Volta al món és  una experiència  que moltes vegades requereix un temps de preparació, un temps de meditació, un temps per valorar les pròpies capacitats.  Els blocs personals són una font d’informació important perquè s’hi troben consells pràctics, rutes que marxen de les rutes massificades i sobretot moltes imatges. Gairebé sempre ofereixen la possibilitat de posar-se en contacte directe amb els autors per aclarir dubtes, esvair pors, i deixar-se aconsellar.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 13-02-2023 Última actualització 23-02-2023