Howard Carter

Fins fa un segle, Tutankamon era un gran desconegut, però tot va canviar el 1922 gràcies a la feina de Howard Carter, de qui enguany commemorem el 150è aniversari del seu naixement. Prepara't per resseguir la seva història a través d'aquest especial.

Howard Carter va néixer el 9 de maig de 1874 al barri de Kensington de Londres. De nen sovint estava malalt i passava llargues temporades a Swaffham, d’on eren originaris els seus pares, i no va anar a l’escola regularment. És per això que la seva instrucció va anar a càrrec del seu pare, un destacat artista especialitzat en la representació d’animals, i de part de la família materna que vivien a Swaffham.

  A les biblioteques trobaràs:

Londres (Ajala, Hannah) Londres / Ajala, Hannah
Londres (Williams, Roger) Londres / Williams, Roger
Londres (Roca, Joan Eloi) Londres / Roca, Joan Eloi
Inglaterra : incluye Londres (Autor no especificado) Inglaterra : incluye Londres / Autor no especificado
Londres (Harper, Damian) Londres / Harper, Damian

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

En Howard era ben destre amb el dibuix, però en l’adolescència és quan va començar a interessar-se en l’Antic Egipte. De fet, l'any 1891, amb només disset anys i sense cap mena de formació acadèmica, l'Egypt Exploration Society el va enviar a treballar a Egipte juntament amb l’arqueòleg Percy Newberry perquè dibuixés pintures i inscripcions de tombes. Després va treballar amb l’egiptòleg Flinders Petrie qui el va ajudar a aprendre l’art d’excavar seguint mètodes científics, cosa que influiria en el futur a Carter.

  A les biblioteques trobaràs:

Egipto (Lee, Jessica) Egipto / Lee, Jessica
Egipto (Martín, Galo) Egipto / Martín, Galo
Egipto (Gloaguen, Philippe) Egipto / Gloaguen, Philippe
A través del Egipto (Toda, Eduard, 1855-1941) A través del Egipto / Toda, Eduard, 1855-1941

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Cap al 1909 és quan coneix a Lord Carnavon qui passava llargues temporades a Egipte per motius de salut. Després de diversos entrebancs amb la paperassa i els permisos d’excavació, l'any 1914 van aconseguir el permís per excavar la Vall dels Reis, una zona on tots els experts deien que només hi havia tombes saquejades. La perseverança els hi va donar la raó quan el 4 de novembre de 1922 van descobrir uns esglaons que donaven a una porta segellada: la tomba de Tutankamon.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Howard Carter, Tutankamon, la febre per l’egiptologia, tot això a qui més qui menys apassiona i ens pica la curiositat. En aquest últim apartat hem preparat una sèrie de materials per acostar tots aquests conceptes als més petits i descobrir-los un món fascinant.

  A les biblioteques trobaràs:

Tut-ank-Amon, el jove faraó (Lluch, Enric (Autor de llibres infantils)) Tut-ank-Amon, el jove faraó / Lluch, Enric (Autor de llibres infantils)
La Historia de Tutankamón (Cleveland-Peck, Patricia) La Historia de Tutankamón / Cleveland-Peck, Patricia
El Antiguo Egipto y Mesopotamia (Alonso López, Javier) El Antiguo Egipto y Mesopotamia / Alonso López, Javier
Antic Egipte (Llorca, Francisco) Antic Egipte / Llorca, Francisco
Els Faraons (Dussaussois, Sophie) Els Faraons / Dussaussois, Sophie
Antic Egipte (Burke, Fatti) Antic Egipte / Burke, Fatti

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 03-05-2024 Última actualització 10-05-2024