Cinc experiències per passar un Nadal i Cap d’Any amb màniga curta

A qui no li agradaria passar un Nadal amb xancletes i banyador? Són cada vegada més els que, quan tenen uns dies de vacances, marxen sols o en família per conèixer altres maneres de viure el Nadal i les tradicions culturals d’arreu del món. Voleu saber quins són els millors destins per passar les festes nadalenques amb màniga curta?

Lonely Planet, la popular guia de viatges, qualifica Sri Lanka com el millor destí de viatge per al 2019. Per què? Espectacular, assequible, més o menys petit i encara no gaire turístic. Sri Lanka és un país per descobrir que es presenta com un dels millors destins per a aquells que fugen de les aglomeracions i volen passar un Nadal càlid, diferent i alternatiu. Un país fàcilment accessible i amb una pila de jaciments ancestrals que es barregen amb platges paradisíaques interminables.  

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Una de les destinacions preferents per anar en família és l’illa de Gran Canària, que al desembre i gener ens brinda un clima molt agradable a poques hores d’avió. Gaudir de les tradicions de Nadal amb màniga curta és, sens dubte, una experiència inoblidable i, en aquest cas, és una bona opció per passar aquestes dates en família. De l’1 de desembre de 2018 al 7 de gener de 2019, a la platja de Las Canteras teniu l’oportunitat de visitar-hi un impressionant pessebre de sorra. Al costat d’un gran arbre de Nadal gegant, podreu contemplar aquesta escultura d’espectaculars dimensions en què treballen diversos artistes. Atenció: prohibit ensorrar-la!

  A les biblioteques trobaràs:

La Palma / Jesús García
La Palma / Xavier Martínez i Edo
 

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Visitar Nova Zelanda a l’estiu és viure una explosió de naturalesa en estat pur. D’una bellesa inqüestionable, Nova Zelanda és un destí ideal per passar un Nadal o cap d’any entranyable. Els mesos d’estiu, de desembre a febrer, són una època excel·lent per viatjar a aquesta illa. Només en aquesta època de l’any hi floreix l’espectacular arbre Pohutukawa, popularment conegut com l’arbre de Nadal per les seves flors vermelles. Nova Zelanda és un destí especialitzat en esports d’aventura i ofereix la possibilitat d’acabar l’any baixant en jet boat, banyant-se entre dofins o fent caiac en aigües turqueses.

  A les biblioteques trobaràs:

Nueva Zelanda / Charles Rawlings-Way
 
Nueva Zelanda / Moisés Martínez, Omar Martínez, Jesús García Marín

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Les illes del San Vicente i las Granadinas són conegudes per les seves platges paradisíaques, per navegar i bussejar entre peixos de colors, però també per la seva tradició d’aixecar-se a les quatre de la matinada durant els nou dies previs al Nadal per cantar, tocar el tambor, ballar, menjar calalu i gaudir del Festival dels Nou Matins (las Nueve Mañanas). Aquesta tradició es remunta a fa més d’un segle enrere i capta l’atenció de visitants i els convida a participar i gaudir d’aquestes festes celebrades abans que surti el sol.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Alegre, plena de música i vida. Un lloc ideal per passar les festes nadalenques i desitjar una feliç entrada d’any tot pujant a un almendrón, és a dir, el típic cotxe retro vintage dels anys cinquanta (cotxe americà pintat de colors cridaners). Tampoc no pots deixar de recórrer els carrers de la ciutat tot parant als bars típics per fer còctels a ritme de jazz. A El Floridita, per exemple, hi trobareu els millors daiquiris, a més de ser un local conegut mundialment gràcies a l’escriptor i periodista Ernest Hemingway, que acostumava a visitar-lo amb regularitat. Actualment hi ha un estàtua seva de mida real a l’entrada del local. Una ciutat vital i plena de música que val la pena visitar amb màniga curta.

  A les biblioteques trobaràs:

La Habana / Ángel Ingelmo Sánchez
La Habana / Brendan Sainsbury
 
La Habana / Ángel Ingelmo Sánchez
Cuba / Brendan Sainsbury, Carolyn McCarthy
 
 
Cuba / Isabel Urueña
Cuba / Juan Cabrera, Fernando de Giles
 
 

  Vés al prestatge:

Data de creació: 14/12/2018 Última actualització: 20/12/2018