Entre Ponent i Garbí: viatge de la mà de Josep Vallverdú

Aquest 2023 se celebra el centenari del naixement de l’escriptor Josep Vallverdú i Aixalà. La seva vida ha transcorregut a Lleida, la seva ciutat natal, Barcelona on va estudiar i es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. A Sant Feliu de Guíxols s’hi va traslladar per treballar en una acadèmia i on va intervenir en les diferents activitats culturals de la vila, per tornar al 1959 cap a Lleida, per necessitats familiars, i es va acabar establint al municipi de Puiggròs. Finalment, el 1988 es va jubilar i instal·lar a l’Espluga de Francolí.

Els paisatges on transcorre la vida de Josep Vallverdú, són entre Lleida i Sant Feliu de Guíxols, tal com ell mateix titula en les seves memòries publicades el 1998 Garbinada i ponent. Els meus anys cinquanta. Aquests són els indrets que us convidem a visitar, les terres de Lleida i Costa Brava, juntament amb Barcelona.

Lleida és la ciutat on va néixer Josep Vallverdú, però al llarg de la seva vida també ha tingut relació amb diferents municipis de la província de Lleida com Balaguer d’on és fill adoptiu, o les Borges Blanques on va exercir de mestre a l’escola Mare de Déu de Montserrat i també a l’institut, i també n’és fill adoptiu.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

El pare d’en Josep Vallverdú vivia a Barcelona des de les acaballes de la Guerra Civil, i la resta de la família s’hi va reunir el 1940. Aquest fet va permetre a en Josep continuar els seus estudis a la Universitat de Barcelona i més tard es va casar. Per raons de feina es va traslladar a Sant Feliu de Guíxols on va viure fins al 1956, per retornar, després cap a terres de ponent.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-06-2023 Última actualització 06-07-2023