El Doctor Livingstone, m'imagino

L’1 de maig de 1873, ara fa 150 anys, moria a Chitambo a l’actual Zàmbia, un dels més grans exploradors de la història: el Dr. David Livingstone.

Explorà el Kalahari, navegà pel Zambezi, descobrí les cascades Victòria i obrí noves rutes a la recerca de conèixer millor el continent africà, des d’un vessant pacífic, impulsant el coneixement científic, establint relacions amistoses amb els pobles indígenes i abolint l’esclavitud.

Des del Prestatge Virtual de Turisme volem recórrer amb tu alguns dels passatges de la seva vida. Ens hi acompanyes? 

David Livingstone va néixer el 19 de març de 1813 a Blantyre, un petit poble d’Escòcia. D’origen humil, amb només deu anys començà a treballar a una fàbrica de tèxtils. Més endavant es va llicenciar en medicina a la Universitat de Glasgow i inicià la seva formació religiosa com a sacerdot protestant.

  A les biblioteques trobaràs:

Escocia / Susanne Arbuckle [i 7 més]
Escocia / autor y director de la colección: Philippe Gloaguen
Escocia / colaboraciones principales: Robin Gauldie [i 6 més]
Escocia / [autoras: Elisa Blanco, E. Alonso e I. Álvarez]
Escocia / Alastair Scott
Forastera / Diana Gabaldon
La Foscor no se'n va mai / William McIlvanney, Ian Rankin

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

A petició pròpia fou destinat al sud d’Àfrica el 1841, concretament s’endinsà cap al nord de l’actual Botswana. Predicant la religió cristiana i explorant territoris desconeguts, entre 1852 i el 1854 travessà el desert del Kalahari fins a connectar El Cap amb Luanda, capital d’Angola. Tot i els seus problemes de salut, va començar una nova travessia de l’Atlàntic a l’Índic, és a dir, des d’Angola fins a Moçambic, a través del riu Zambeze.

Livingstone va morir a 60 anys a causa de la malària i d’una hemorràgia interna causada per la disenteria. El seu cor va ser enterrat a l’Àfrica, als peus d’un arbre; la resta del seu cos va ser conservat en sal i transportat a Londres per ser enterrat a l’abadia de Westminster.

  A les biblioteques trobaràs:

Botsuana y Namibia / edición escrita y documentada por Anthony Ham, Trent Holden
Angola / Oscar Scafidi
Zambia, Mozambique & Malawi / Mary Fitzparick ... [et al.]
El Mal de África / Eduardo Garrigues
Trilogía del fuego / Henning Mankell

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Explorador o exploradora: persona que viatja a un territori no conegut.

David Livingstone en fou un però n’hi ha molts d’altres com Pitees, Mary Kingsley, Ernest Shackleton, Marco Polo, Gertrude Bell, Cristòfor Colom, Freya Stark... grans exploradors de la història que van obrir camí per descobrir nous horitzons. Llocs desconeguts, infranquejables, noves fronteres per explorar i donar a conèixer a la resta de la humanitat.

  A les biblioteques trobaràs:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 25-04-2023 Última actualització 26-06-2023