Akira Kurosawa, anem de viatge amb el cinema asiàtic

Akira Kurosawa (1910-1998) és un dels màxims exponents del cinema japonès. Director i guionista, va ser admirat i reconegut mundialment per les seves innovadores pel·lícules. En va dirigir més de 30, amb un estil visual i narratiu únic, i una estètica que va influenciar directors i guionistes de tot el món. Va explorar temes com l'ètica i la condició humana.

Kurosawa va rebre nombrosos premis al llarg de la seva vida, i la seva obra continua sent admirada; el seu llegat es considera molt valuós en la història del cinema.

També aprofitarem per fer una pinzellada al cinema oriental i a l’àmplia gamma  de tradicions cinematogràfiques provinents de països d'Àsia Oriental, Àsia Meridional i el sud-est asiàtic. Acostar-nos a les pel·lícules orientals, a més d’entretenir-nos, ens  ofereix una visió dels diferents paisatges naturals i urbans de les diferents regions. 

Gràcies al cinema global, se’ns obren finestres a països i cultures que abans era molt difícil que sortissin del seu entorn, i ara podem disfrutar des del sofà de casa.

  A les biblioteques trobaràs:

Conversaciones con Akira Kurosawa : no lo comprendo, no lo comprendo / prólogo de Gregorio Belinchón ; introducción de Donald Richie
Akira Kurosawa : la mirada del samurái / Andrés Expósito, Carlos Giménez Soria, Jordi Puigdomènech
Ran / una película de Akira Kurosawa

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Cinema Japonès: Des d'Akira Kurosawa fins a Studios Ghibli, el Japó ha produït obres mestres en diversos gèneres. Hi trobem històries d'època, l’Anime o animació japonesa, el realisme poètic…

Cinema Xinès: Trobem diferents gèneres populars en el cinema xinès com les històries d’arts marcials, comèdies i drames èpics.

Cinema Coreà: La indústria cinematogràfica de Corea ha anat guanyant reconeixement internacional en les últimes dècades fins a convertir-se en un fenomen present a moltes de les plataformes d’internet. Pel·lícules d'acció, cinema comercial, thrillers i cinema d'autor. 

  A les biblioteques trobaràs:

China / responsable de proyecto: David Lozano
Corea / los autores : Damian Harper, MaSovaida Morgan, Thomas O'Malley
Destino Japón / Marc Bernabé [i 3 més]
Manual para viajar a Japón y no morir en el intento / texto: Laura Tomàs y Luis Rodríguez
Ghiblioteca : una guía no oficial de las películas del estudio Ghibli / Michael Leader & Jake Cunningham del podcast de Little Dot Studios

  Vés al prestatge:

Cinema Indi:La indústria cinematogràfica de l'Índia, coneguda com a Bollywood, és una de les més grans del món. Films musicals plens de color, històries romàntiques i dramàtiques, moltíssimes produccions que ens faran viatjar per l’Índia.

Cinema del sudest asiatic Les cinematografies de països com Tailàndia, Vietnam, Indonèsia  Filipines,  tot i que arriben amb comptagotes, tenen les seves històries úniques on podem veure els seus paisatges i cultura distintius, i cada cop se’ n poden trobar més a les plataformes. 

Disfrutin el viatge!

  A les biblioteques trobaràs:

El Arte de Bollywood / Rajesh Devraj y Edo Bouman
Tailandia : inspírate, planifica, descubre, explora / colaboradores principales: Daniel Stables [i 11 més]
Indonesia / edición escrita y documentada por David Eimer [i 12 més]
India / edición escrita y documentada por Joe Bindloss [i 14 més]
India sur / autor y director de la colección: Philippe Gloaguen
Filipinas / texto: Luis Mazarrasa Mowinckel, Javier García Sánchez

  Vés al prestatge:

Data de creació 12-12-2023 Última actualització 13-12-2023