Escapades a la natura amb gossos a Catalunya

Aprofitant que és estiu i temps de vacances, us presentem algunes propostes d’escapades en espais naturals de Catalunya, on anar amb la vostra mascota.

Catalunya és un territori pet friendly, ja que des de fa uns anys han proliferat els espais i entorns on les mascotes, especialment els gossos, són benvinguts. Cada cop més, el turisme ofereix allotjaments adaptats per a poder conviure amb animals de companyia, serveis especialitzats per a ells, normatives específiques per regular-ne l’entrada en alguns espais,... Així doncs, cada cop és més fàcil muntar-nos les vacances amb els nostres amics de quatre potes. Us donem unes quantes idees:

Alguns municipis destinen una petita part del seu litoral per permetre l'entrada als gossos, normalment són caletes o espais delimitats. N’anomenarem algunes, tot i que n’hi ha moltíssimes més. Sempre abans d’anar-hi cal contrastar i actualitzar la informació per internet.

A Tarragona trobem la Platja de Riumar (Deltebre), la Platja del Bon Caponet (Ametlla de Mar), la Platja de la Riera (Alforja). A Barcelona trobem la Cala Vallcarca (Sitges), la Platja de Llevant (Barcelona ciutat), o la Platja del Cavaió (Arenys de Mar). A Girona, a la Costa Brava, trobem la Platja de la Rubina (Castelló d'Empúries) o la Platja dels Griells(Estartit). En totes elles hi ha espais delimitats perquè els gossos puguin refrescar-se.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Si preferim un entorn de muntanya, podem optar per anar a rius, llacs, gorgs…A Catalunya trobem espais naturals pel bany per a persones però pràcticament tots tenen limitat l’accés als gossos, almenys en temporada d’estiu. Podem dur-los lligats i refrescar-los en alguna zona on no hi hagi ningú o preguntar als locals si hi ha zones específiques permeses pel bany als animals 

Us donem algunes idees de rutes amb aigua per anar amb gossos, però n’hi ha moltíssimes més:

A la província de Barcelona trobem llocs per refrescar-se com el Llac Petit (Terrassa), o la zona del  Pantà de Santa Fe del Montseny. A Girona el Gorg del Molí dels Murris, i els Gorgs de Campdevànol. A Tarragona els Gorgs de la Fabró, la Font de la Llúdriga (Capafonts) o els Gorgs del Niu de l'Àliga (Alcover). I a Lleida El Forat del Buli (Rialb), el Barranc de Merea (Pallars Jussà) o el Molí del Salt (Viliella). 

  A les biblioteques trobaràs:

  Vés al prestatge:

Catalunya té infinitat de fantàstics paratges  per fer senderisme acompanyats de les nostres mascotes, ideals per fer estiu o hivern. Portar el gos lligat és una norma present en la majoria d'espais naturals protegits, per tant cal informar-se bé de la normativa del municipi on anem. Tenim tants Parcs Naturals i paisatges en el nostre territori que no en destacarem cap de concret, hem preferit fer una selecció d’alguns llibres que us poden donar idees per gaudir de l’entorn natural amb el vostre animal de companyia.

  Vés al prestatge:

Data de creació 21-07-2023 Última actualització 13-06-2024