Salut

10è aniversari del Centre d'Informació de la Discapacitat (CID)

logo CID

Aquest 2017 celebrem els deu anys de posada en marxa del CID (Centre d'Informació de la Discapacitat) de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

El centre va néixer per l'interès i sensibilitat de la biblioteca i de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per les persones amb diversitat funcional, complint així amb l’objectiu de donar servei a tota la població i impulsar la igualtat d’oportunitats d’accés als serveis d’informació, formació i oci, per tal de fomentar la cohesió i la inclusió social.

 

El centre de documentació, especialitzat en tot tipus de discapacitat, es va crear amb la voluntat de seleccionar, adquirir, catalogar i fer accessible un fons especialitzat en aquesta matèria, quan encara no hi havia gaire literatura divulgativa sobre el tema i la que existia en moltes ocasions era de difícil accés públic. Des de llavors, el centre ha crescut i s’ha nodrit a través de compres directes, subvencionades per l’Ajuntament de Sant Boi, per la Diputació de Barcelona, i donacions d’entitats.

Al llarg d’aquests anys també s’han fet diferents activitats amb aquesta temàtica per donar-li visibilitat: hores del conte, presentacions de llibres, xerrades, clubs de lectura, exposicions, tallers, espectacles infantils, visites guiades… 

La biblioteca edita un butlletí trimestral on s’informa de l’agenda d’activitats, noves adquisicions de fons i de l’actualitat relacionada.

El personal bibliotecari també assisteix i participa en cursos, jornades i publicacions sobre el tema de la diversitat funcional. Aquest any la biblioteca ha estat seleccionada per participar en la 2a convocatòria de Passanties Internacionals del Programa Iberoamericà de Biblioteques Públiques que va tenir lloc al Brasil del 6 al 10 de novembre de 2017, i que aquest any tenia com a tema central l’accessibilitat, diversitat i inclusió a les biblioteques públiques.

 

En motiu del 10è aniversari, s'han programat aquestes activitats especials per celebrar-ho:

 
 • Del 23 de novembre al 2 de desembre
  Exposició: Vida independent
  Fotografies sobre la vida independent de les persones amb discapacitat. A càrrec de Fundació Ecom i Aramis.

   

 • 14 de desembre a les 18.30 h
  Cinefòrum: El silenci del Jonc
  Projecció i debat sobre el documental de Susanna Barranco que explora la vida de diferents persones amb discapacitat intel·lectual d’edats diferents, que permeten observar com és el seu dia a dia.

 

Us hi esperem!

  A les biblioteques trobaràs:

Intocable / una película escrita y dirigida por Éric Toledano & Olivers Nakache
El Planeta de los caracoles / dirección Seung-Jun Yi -DOCUMENTAL
 
En Joan és diferent / Marleen Vanvuchelen; il·lustracions: Ingrid Godon - INFANTIL
El projecte Rosie / Graeme Simsion; traducció d'Imma Falcó
 
 
¡Qué grande es Clara! / Raquel Ribó; ilustraciones: Xavier Robles y Carolina Sáez - INFANTIL

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 16/11/2017 Última actualització: 16/11/2017