La novel·la "Demolició", de Lluís Llort, guanya el 18è Premi L'H Confidencial

La novel·la

L’escriptor i periodista barceloní Lluís Llort és el guanyador de la 18a edició del Premi de Novel·la Negra L’H Confidencial amb Demolició. L’obra gira entorn dels abusos sexuals, l’assetjament psicològic i la venjança. En aquesta edició s’hi havien presentat 137 originals.

Els membres del jurat han acordat que l’obra que millor respon als criteris establerts a la convocatòria del Premi LH Confidencial 2024 és Demolició, presentada sota el pseudònim d’Evarist Bonavista. El jurat en destaca l’estil i el ritme narratiu; la trama àgil; l’actualitat i la versemblança de l’argument, i el compromís i el risc del plantejament de la temàtica.

Sota el pseudònim d’Evarist Bonavista trobem el periodista i escriptor de novel·la negra Lluís Llort. Com a periodista, treballa a El Punt Avui, especialment en temes de cultura i literatura. Com a escriptor de novel·la negra, va guanyar el I Premio Paco Camarasa de Novela Negra, el 2020, amb Herències col·laterals.

El jurat del premi ha estat integrat per Ilya Pérdigo Kerrigan, representant de l’Editorial Clandestina; Ilumi Ramos, directora de la Biblioteca La Bòbila; Jordi Canal, Àlex Martín Escribà i Rosa Mora, especialistes en novel·la negra; Manuel López Poy i Marina Ruaix, membres del club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca La Bòbila, i, com a secretària del jurat, Núria Vila, cap de secció de Biblioteques.

El premi, promogut per la Biblioteca La Bòbila i convocat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Editorial Clandestina, està dotat amb 12.000 euros i la publicació de la novel·la, i s’ha consolidat com un dels més prestigiosos del gènere negre.

El lliurament del premi i la presentació de l’obra es farà a la Biblioteca La Bòbila el 16 de novembre. El manuscrit serà editat per la col·lecció “Narrativa” de l’Editorial Clandestina.

Més informació:

07/07/2024