Recomanació digital: "Quixot"

Recomanació digital:

Quixot / Salman Rushdie. Proa, 2020.

Ja podeu llegir a e-biblio l’última novel·la de l’escriptor indi-britànic Salman Rushdie mundialment conegut per obres com Els fills de la mitjanit i Els versos satànics.

En aquesta ocasió, Rushdie s’inspira en l’obra de Cervantes per a crear els personatges de Sam DuChamp i d’Ismail Smile. DuChamp és un escriptor mediocre de thrillers d’espies i Smile és el protagonista d’una de les seves novel·les.

Ismail Smile, un trist viatjant de productes farmacèutics, està obsessionat amb els programes de televisió i enamorat platònicament d’una estrella de la petita pantalla.

I com si es tractés d’una road-movie,  Smile s’embarca en una esbojarrada i perillosa aventura per a travessar tot els Estats Units i aconseguir l’amor de la seva Dulcinea, muntat en el seu Rocinante, un Chevorlet Cruze gris metal·litzat i  acompanyat d’un peculiar Sancho, el seu fill adolescent i imaginari.

A aquest Quixot modern no li faltaran perills als que enfrontar-se: ciberespies russos, racistes violents i fins i tot l’amenaça de la fi del món.

La novel.la ha rebut crítiques molts dispars, per a uns no està a l’alçada de les millors obres de Rushdie, per d’altres l’escriptor torna a mostrar la seva genialitat, el que us podem assegurar és una estona de lectura ben entretinguda.

Per a tots aquells que domineu l’anglès us proposem una interessant conversa amb Salman Rushdie organitzada per la llibreria independent,  Politics and Prose.

I per a aquells que no us atreviu amb l’anglès podeu recuperar la conversa de Salman Rushdie amb Rodrigo Fresán, L’hora de l’estranyesa,  dins la programació de Kosmopolis 2015.

 

Més informació:

07/05/2020