LabPortàtil: electrònica

LabPortàtil: electrònica

Els Biblilabs són espais per crear, experimentar i compartir. A Sant Pol de Mar tenim un bibliolab d'electrònica (sí, sí! xips, plaques i calbes) perquè us volem ajudar a experimentar i crear amb Arduino, Makey-makey o Micro:Bit.

Què no sabeu de què estem parlant? Fantàstic! Apunteu-vos a un d'aquests tallers i ho descobrireu (no cal que tingueu coneixements previs):

Donem pas amb Arduino (I i II): 

Amb aquesta activitat volem crear un pas a nivell intel·ligent, desenvolupant un pensament computacional i creatiu. Per públic jove. Dilluns 4 i dijous 15 de març, 17:30h. (Més info)

Posem música a la imaginació amb Makey-makey: 

Amb aquesta activitat i mitjançant l’ús de plaques electròniques Makey Makey, jugarem a ser músics tocant fruita, aigua, i altres. Volem introduir els principis bàsics de la indústria 4.0 mitjançant la programació i posada en funcionament d’aplicacions basades en la interacció del món físic i el digital. Per públic infantil. Dijous 7 de març, 17:30h. (Més info)

Obert o tancat: 

En aquesta activitat fem servir la Micro:bit i un imant per a crear un mecanisme similar al que utilitzen les alarmes de portes i finestres o les tapes dels nostres ordinadors i altres dispositius mòbils per a detectar quan estan oberts.  Per públic jove i adult. Dissabte 16 de març, 12h. (Més info)

Fem una postal (de Sant Jordi) elèctrica:

En aquest taller l'objectiu és conèixer què ésun circuit elèctric i els materials conductors.Es crearà una postal (de Nadal, de SantJordi, de felicitació...) amb una cartolina. A lapostal dissenyarem un circuit elèctric ambalumini i l'electrificarem amb un LED i unapila. Per públic infantil. Dilluns 22 d'abril, 17:30. (Més info)

Fem una cursa d'animals:

Programem una cursa d'animals entre dos jugadors on guanya el que apreta més vegades i més ràpid un botó fet amb plastilina conductiva i Makey Makey. Cada jugador ha de polsar la seva tecla associada el més ràpid possible per a que el seu personatge avanci. Utilitzem plastilina conductiva per crear un "touchpad" que els jugadors poden colpejar una i altra vegada sense trencar el teclat. Per públic infantil. Dijous 25 d'abril, 17:30h (Més info)

 

 

 

Més informació:

26/02/2024