Tasta la història de cada formatge a la Fira Europea del Formatge de Ripoll

Tasta la història de cada formatge a la Fira Europea del Formatge de Ripoll

La Fira Europea del Formatge a Ripoll es celebra els dies 23 i 24 de setembre i reunirà productors de formatge del Ripollès i Europeus i punts de venda de productes afins, com ara vins i cerveses.

Al llarg dels dos dies el protagonista principal serà el formatge, que es podrà comprar i degustar als diferents punts de venda i també en les activitats que s’organitzaran entorn aquest producte, com un tast guiat maridat amb cerveses artesanes. El dissabte i diumenge l’horari de venda i degustació serà de 10.00 a 20.00 hores, ininterrompudament. Durant tot el cap de setmana, es podrà gaudir de menús especials als restaurants adherits, que estaran anunciats a la mateixa plaça i visiblement identificats, i es podrà conèixer Ripoll amb el trenet turístic. Al llarg del cap de setmana  també es programaran diferents activitats per la mainada, així com una fira d’artesania i productes Km0.

Un dels atractius més destacables d’aquesta mostra formatgera, és la participació de productors de formatge. És el valor afegit del coneixement del producte per part de qui el ven, sense intermediaris, podent conèixer així la història de cada formatge de primera mà.

18/09/2023