Concurs Internacional de Gossos d’Atura a Castellar de n'Hug

Concurs Internacional de Gossos d’Atura a Castellar de n'Hug

Anualment, des de l’any 1962, Castellar de n’Hug celebra el Concurs Internacional de Gossos d’Atura, que té lloc, a les 11 hores del matí, al Prat del Castell, del 27 d’agost.
Es tracta d’una competició on el gos i el pastor han de mostrar les seves habilitats de cooperació per conduir el ramat de xais dins un tancat, i tornar-lo a treure.
A més de la prova d’habilitat, s’entreguen dos premis més, que són, el premi al gos d’atura de característiques racials més pures, i el trofeu al pastor més endiumenjat.
L’origen del concurs neix a Ribes de Freser, on es reunien un grup de pastors per mostrar les seves habilitats i les dels seus gossos d’atura. Per motius diversos, el concurs de Ribes de Freser es va deixar de fer, i els germans Joan i Josep Armengou, de Cal Fanxicó, es van proposar fer-lo a Castellar de n’Hug, amb previ vist i plau de l’ajuntament de Ribes de Freser.
El Concurs Internacional de Gossos d’Atura de Castellar de n’Hug s’ha convertit en un esdeveniment popular, reconegut en l’àmbit nacional, i en una gran festa d’interès turístic.

Més informació:

21/08/2023