Alba Pujals

Alba Pujals

Falten pocs dies per a l’arrencada del 43è Festival de Jazz de Terrassa que enguany inaugurarà el sextet de la trombonista Alba Pujals. L’acte tindrà lloc el divendres 1 de març, a la Nova Jazz Cava de Terrassa, un edifici emblemàtic de la ciutat, que aquest 2024 celebra el seu 30è aniversari.

Alba Pujals és trombonista i compositora internacional, nascuda a Terrassa el 1992, ha residit els darrers anys a Nova York per cursar els seus estudis de jazz a la Juilliard School, sota la direcció de Wynton Marsalis. Actualment, forma part de l’escena jazzística i de música moderna de Barcelona amb projectes com la Barcelona Art Orchestra (BAO), The Bop Collective, Smack Dab Big Band, Lluc Casares Septet o The Penguins.

Els seus referents musicals són diversos, tal i com ens explica en aquesta entrevista que va fer a la televisió local, Penedès Televisió, el juliol del 2023:

 

Recentment, ha publicat el seu primer àlbum debut Apologia (The Changes, 2023), on el trombó és el protagonista de la composició musical: També lidera el projecte Two Slides amb Rita Payés, un projecte propi d’exploració de la varietat i diversitat sonora del trombó, el qual va presentar a Terrassa fa un parell d’anys, inaugurant el 41è Festival de Jazz a la Nova Jazz Cava:

 

Alba Pujals ja té una trajectòria professional consolidada, i ha compartit escenaris amb Joshua Redman, Dick Oatts, Perico Sambeat i Carles Benavent, entre d’altres.

Si voleu conèixer a l’Alba Pujals, saber perquè va escollir el trombó com a instrument, com va començar a tocar i d’on surt la seva inspiració amb la música, podeu venir a la Biblioteca Central de Terrassa el proper dissabte 24 de febrer, a les 12.00h., dins del cicle dels aperitius musicals, i podreu passar una bona estona escoltant-la en directe i conversant amb ella. En la seva actuació, l’acompanyarà el contrabaixista, Xavi Castillo.

Mentrestant no arriba aquest dia, podeu escoltar Apologia (The Changes, 2023) aquí:

 
Més informació:

20/02/2024