They Might Be Giants

They might be giants... seran gegants? Aquest nom per un grup ja és una bogeria... la del Quixot! Són gegants o molins. Doncs, ells, a la música, són gegants. Ens dedicarem a demostrar-ho. 

They might be giants són un duo veteraníssim, una d'aquelles parelles que un més un no sigui dos, sinó cinc mil. Concretament 887 cançons, que són les que els seus fans tenen comptabilitzades a hores d'ara. Imagino que quan llegiu això ja deuen ser 1043. O 4000. El grup ha generat, a més un merchandising espectacular: hi ha una samarreta per cada cançó, és a dir 887 samarretes diferents, o 1043, o 4000. Freak out!

Però hem posat el carro abans dels cavalls. They might be giants van començar la seva aventura musical el 1982. Porten, doncs, 36 de vida. 20 discos d'estudi. 20 gires. Xifres, més xifres. És un grup com un riu que baixa sempre ple. Aïgua va!

Parlem ja de la música... hi ha qui ha dit que era música nerd. Ja podria ser! Els nens menys carismàtics de la classe també tenen la seva veu! Es tracta de música festiva, humorística, diversa, que oscil·la entre la festa major i Frank Zappa, entre la verbena universal i el hardcore, entre l'ska i el rock psicodèlic. Aquí no importa l'adscripció a una estètica, sinó a una emoció, a la eufòria de viure. 

 

 

 

Han fet cançons amb lletres extravagants: cucs que toquen la batería, peces cantades pel cadàver de la dona de Barbazul, sobre el dia que es feia curt, sobre un ocell dintre de la teva ànima. Han explotat la imaginació humana a tope, de forma que sortim dels seus discos, i dels seus concerts, com si el món fos més ample i fos més fàcil caminar. No hi ha només 4 temes a la lírica. No. No hi ha ni 4, ni 5... hi ha 887 i sumant. Si no, llegiu això: 

 

La vida és curta... però ampla!

Ah, i també ho han petat fent música per a nens, el que no resulta gens fàcil. "Has de fer una cosa interessant, per què ha d'aguantar totes les repeticions obsesives que els nens sotmeten a les cançons." Està vist que els adults som iguals, i per això ens encanta tornar una i altra vegada a la música de They Might be Giants. Som com nens, a canvi de no saber-ho. 

No són molins, no! 

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 06/07/2018 Última actualització: 27/09/2018