The Baseballs 

Com sonarien els hits del pop actual si haguessin estat creats 60 anys enrere? Si en comptes d'haver estat gravats a base de programacions i loops haguessin estat interpretats amb contrabaix, frasejos de piano frenètics, puntejats de guitarra i harmonies vocals?
Versions impossibles, tupès rebels que desafien la llei de la gravetat, rock'n'roll primitiu i sobretot bon humor. Aquesta és la premissa surrealista de la que parteix The Baseballs, una banda creada l'any 2007 que sembla sortida d'un concurs d'imitadors d'Elvis i que, com el seu propi indica, és originària d'Alemanya.

La seva fórmula es basa en interpretar èxits mainstream dels darrers anys, però adaptant-les lliurement al so rock'n'roll que s'estilava als 50 i principis dels 60. I és que el recurs de les versions dóna molt de joc. El que fa original la proposta de The Baseballs és que, a més del canvi de registre i de gènere, proposa un viatge en el temps. L'oient despistat podria arribar a pensar que la versió és l'original, i viceversa. Com si ja estigués tot inventat, i la música actual no fos més que una rèplica edulcorada.

Es van donar a conèixer a Europa l'any 2009 amb Strike, un disc que va tenir un cert èxit als països de parla alemanya i al nord d'Europa. Entre d'altres, s'hi podien trobar versions impagables de Maroon 5, Beyoncé o una peculiar versió d'Umbrella, un tema popularitzat per Rihanna i Jay-Z. El videoclip promocional està editat de tal manera que sembla gravat en plena era de la beatlemania, a principis del 60.

Un cop perdut el factor sorpresa, després de 9 anys i 6 discos publicats (inclòs un de nadales...) The Baseballs no només segueix en actiu, sinó que recentment ha doblat l'aposta: el seu últim treball està format per títols, entre d'altres, de Take That, Britney Spears i les Spice Girls. Triple salt mortal. Tot és possible.

Una proposta divertida, ballable, sense complexos ni pretensions, que, potser involuntàriament, fa reflexionar sobre les modes, el pas del temps, els gustos majoritaris i els criteris que segueix la indústria per escollir i promocionar uns artistes o uns altres.

Ladies and gentlemen, l'esperit d'Elvis és viu. Tornen els 50!

A les biblioteques trobaràs:


"Game day"

"Strings'n'stripes"

"Strike"

 

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:


Torna al prestatge ►

Torna als Freak Outs! ►

Data d'actualització: 21/10/2016