Treballar a l'Administració pública

Si vols treballar a l'Administració Pública les biblioteques t'ofereixen molts recursos com documents per preparar-te l'examen de llengua catalana o per a l'estudi dels temaris segons l'especialitat a la que optes. També et presentem una seguit de recursos web que et poden ajudar a buscar les ofertes vigents i a trobar informació complementària sobre la funció pública.

Cercador de convocatòries en l'àmbit de l'Administració catalana: inclou les convocatòries i borses de treball i beques fetes per municipis i diputacions catalanes, també de Generalitat. Disposa d'un servei d'alertes personalitzat per rebre avisos de convocatòries per correu electrònic.

Cercador d'àmbit estatal, recull convocatòries publicades al BOE o als butlletins autonòmics i de la Unió Europea; també les de municipis espanyols de més de 100.000 habitants i de capitals de província. Editen un butlletí setmanal de noves convocatòries que es pot subscriure gratuïtament.

La Generalitat presenta seva oferta pública d'ocupació, així com altres temes relacionats amb l’àmbit laboral com la igualtat de gènere o la prevenció i salut laboral.

L' Administració General de l'Estat també fa una oferta pública d'ocupació, que després es concreta en convocatòries.

Diverses administracions disposen de webs pròpies on habitualment fan públiques les places ofertades. 

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya posa a l'abast del públic general temes d'oposició per tal que siguin una ajuda per a la preparació de les oposicions als cossos de funcionaris de la Generalitat de Catalunya, també adverteixen que no poden considerar-se l'únic material de preparació de les proves, però certament és un començament per completar temaris, en especial de la part administrativa general.

Diverses editorials estan especialitzades a publicar temaris d'oposicions. Es tracta d'un grup molt reduït d'empreses que a més a més també ofereixen serveis afegits com cercadors d'oposicions (gratuït) o classes on line o presencials (de pagament).

Els temaris concrets també son adquirits per les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona, de vegades per iniciativa pròpia o previ suggeriment dels usuaris.

Consulteu també els catàlegs on line de les diferents editorials:

La Generalitat de Catalunya convoca periòdicament proves de nivell per permetre a qui ho vulgui acreditar el seu nivell de català. A la mateixa web també es fa difusió de les equivalències entre estudis assolits i nivells que acrediten.

Català oposicions

Nivell A de català

Nivell B de català

Nivell C de català

Nivell D de català

 

Diferents idiomes

L'EOi de Barcelona-Drassanes convoca periòdicament exàmens que permeten acreditar un nivell de coneixements de diversos idiomes, dintre dels paràmetres del Marc Comú Europeu.

 

Anglès

Certificats oficials, FCE, proves de nivell, cerca de centres i models d'exàmens. La Universitat de Cambridge expedeix certificats i títols d'acord amb les directrius del Marc Comú Europeu de Referència (MCER) del Consell d'Europa.

Certificats de coneixement de l'anglès (TOEFL®, TOEIC® o GRE®) de l'àmbit americà, organitzats per ETS, una organització sota empara governamental.

Anglès exàmens

  Vés al prestatge:

L'ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències en TIC mitjançant una prova per ordinador. Les proves són telemàtiques. No cal esperar cap convocatòria per presentar la sol·licitud.

A Algunes de les Biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona pots realitzar la prova corresponent per obtenir l'Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació

També pots consultar els manuals per preparar les acreditacions ACTIC 

Data de creació 03-04-2020 Última actualització 05-12-2023