Formació

La formació és un element clau de millora a les organitzacions que té un paper fonamental en el desenvolupament de les competències de les persones que hi treballen. T'oferim una selecció de webs i documents que t'ajudaran a formar-te.

 


  • MOOC

El 2008 van néixer els primers cursos universitaris gratuïts en línia (MOOC), amb el temps han pres més entitat i un nom identificatiu específic (Massive Open Online Courses). Moltes institucions de gran prestigi han creat cursos en aquest format com una manera de millorar la vida de les persones a través d'un accés igualitari a la formació de nivell superior.

Acamica.com
Cursos basats en vídeos curts amb exàmens interactius.

Alison
Cursos gratuïts dels millors editors del món.

Coursera: take the world's best courses, online, for free
Més de 350 cursos gratuïts preparats per professors de les universitats més prestigioses del món. Dominen el cursos en anglès.

Educatina
Cursos en format de vídeo, gratuïts i classificats.

EDX: the future of online education for anyone, anywhere, anytime
Plataforma específica de cursos gratuïts d'algunes universitats de gran prestigi i d'àmbit anglosaxó: Massachusetts Institute of Technology, Harvard University, Berkeley University...

Efiaula
Cursos Mooc de l'Efiaula, una Escola Superior de formació especialitzada en temes de Management i Ciències socials.

fticoma.es
Cursos online massius i oberts vos de la Fundacion Tecnologías de la Información.

Future Learn
Plataforma de les universitats angleses. De moment està en fase de construcció.

Khan Academy
És una organització educativa sense ànim de lucre fundada per Salman Khan l'any 2008 amb l'objectiu d'oferir una educació mundial gratuïta per a tots, en qualsevol lloc.

iaeu.net
Cursos del Instituto de Altos Estudios Universitarios.

Miriada X
Més de 1.200 universitats de 23 països iberoamericans associades en aquesta plataforma depenent d'Universia que agrupa també cursos universitaris gratuïts.

redunx.org
Plataforma amb professors del MIT i UNED, que ofereix cursos oberts i gratuïts.

UCATx
Iniciativa impulsada pels dotze centres del sistema universitari català i la Generalitat de Catalunya que aplega una àmplia oferta de cursos MOOC.

Udemy
Tot un clàssic que ha inspirat diversos projectes de similar naturalesa: Professionals ofereixen cursos i els particulars s'adhereixen per participar-hi.

UNED COMA: Entorno de formación abierta de la UNED
Plataforma de la Universidad Nacional de Educación a Distancia que agrupa cursos gratuïts impartits per professors universitaris.

UPM
Cursos de la Universidad Politècnica de Madrid.

 


  • Informàtica bàsica

Les tecnologies de la informació són una eina bàsica que t'ajudarà en aquesta tasca. T'oferim una selecció de recursos i materials de formació en l'ús de les TIC perquè t'iniciïs en aquest món.

Adecco
Adecco posa a la vostra disposició un catàleg de cursos amb materials de formació en tecnologies de la informació i desenvolupament d'habilitats.

DidacticaTic
Projecte de desenvolupament de materials de capacitació en l'ús i aplicació didàctica en les TIC.

Floqq: encuentra el curso que necesitas
Comunitat per a l'intercanvi de coneixement a través de cursos de pagament, qui ho vulgui pot incloure uns curs propi o ser alumne; el punt fort de les formacions és que van al gra i ensenyen habilitats clau, més que justificar moltes hores en forma de curs.

Formadiba
Entorn virtual de formació de la Diputació de Barcelona

Kit Básico de Habilidades Digitales
Blog de suport al desenvolupament estratègic en base a les noves tecnologies. Presenta un conjunt de píndoles en vídeo per habilitats digitals, Google, RSS....

Portal acTIC
Repositori de continguts modulars que poden adaptar-se a diferents processos formatius vinculats al nivell bàsic de l'acreditació acTIC.

Portal de la xarxa Punt Tic
El portal PuntTIC.cat és l'espai virtual amb un ventall de recursos, tutorials, materials, enllaços, espais formatius i informatius, i de debat.

 


  • Altres recursos

Plataforma de cursos de les més diverses categories.

Aprendemia
Cursos de diverses categories realitzats per experts en la matèria.

cursopedia.com
Hi ha cursos de tots tipus, tant gratuïts com de pagament.

Escuela Virtual de Igualdad
El Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad articula tot un seguit de cursos on line i gratuïts per sensibilitzar la societat sobre igualtat, alguns són dirigits al món de l'empresa.

Sharing Academy
Plataforma d'anuncis per rebre classes particulars d'estudiants universitaris que com a mínim han tingut un notable en aquella assignatura, amb implantació a les principals universitats d'Espanya. Les classes poden ser presencials o en línia.

TED: idees worth spreading
Les xerrades TED ja són una institució, fins i tot una manera d'explicar. El web éstà en anglès, però moltes de les xarrades van subtitulades en castellà.

Tutellus
50.000 vídeocursos de pagament.

Unybook : apuntes universitarios
Xarxa social que retribueix econòmicament als universitaris per penjar bons apunts i de consulta gratuïta per a la resta de persones.

Video2brain
Plataforma amb cursos sobre eines i competències, trucs pràctics i altres recursos d'aprenentatge.

 


  • Formació presencial

Assessorament formació
La unió de diferents entitats socials i culturals catalanes a la plataforma que és Xarxanet recull cursos i jornades formatives en diferents àmbits, com l'emprenedoria o la inclusió social.

Barcelona Activa
Hi trobaràs un ventall d'activitats de formació adaptades a les necessitats dels ciutadans, els professionals i les empreses, incloent programes específics de divulgació i capacitació tecnològica.

Cambra de Comerç de Barcelona
Hi trobaràs un ventall d'activitats de formació adaptades a les necessitats dels ciutadans, els professionals i les empreses, incloent programes específics de divulgació i capacitació tecnològica.

Citilab
La Cambra és una institució dedicada a la promoció de l'activitat econòmica i empresarial. Un dels seus objectius és formar gent d'empresa. Hi trobaràs tant formació continuada com formació en línia.

Fundació Pere Tarrés
La Fundació Pere Tarrés organtiza un seguit de Certificats de Professionalitat de diverses temàtiques que tenen com objectiu millorar la qualificació dels professionals per tal de donar-los noves oportunitats laborals.

SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya)
Tota l'oferta formativa que el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) posa a la teva disposició.

 

A les biblioteques trobaràs: 

Data d'actualització: 19/06/2017