6 coses que hauries d’evitar en una entrevista de feina

Arribar a tenir una entrevista de feina no és un recorregut fàcil. En aquesta fase la preparació és igual d’important que l’elaboració del currículum o els mètodes de recerca de feina.

Per això, a més de saber tot el que cal fer bé durant una entrevista de feina, és important saber quines coses no són aconsellables.

Aquestes són 6 coses que hauries d'evitar en una entrevista de feina:

  1. Com estàs?

Parlar de tu. Sembla molt obvi, però l'aspecte de l'entrevistador o la confiança pot fer que ens relaxem i acabem parlant de tu sense adonar-nos-en. Parla de vostè, a no ser que l'entrevistador et digui el contrari.

  1. Tinc una altra pregunta sobre això

Fer massa preguntes. No està prohibit fer-ne però si en fas massa pot semblar que necessites un acompanyament constant. Probablement al final de l'entrevista el propi entrevistador et dirà si tens preguntes: intenta fer-ne poques, però de major qualitat.

  1. Em poso talons tot i que mai me'n posaria

Vestir-te amb un estil que no és el teu. És important cuidar tant com puguis el teu aspecte físic, però no cal modificar excessivament el teu estil encara que aquell dia vagis més arreglat. Pensa que si superes l’entrevista, el més segur és que no aniràs a treballar de la mateixa forma.

  1. No ho sé

Respondre simplement “no ho sé” en qualsevol de les preguntes que et facin. Intenta respondre sempre amb una alternativa. En cas de dubte, pots recórrer a la darrera informació de què disposes sobre el tema i donar una resposta, encara que no sigui massa rotunda.

  1. Sí / No

Respondre simplement “Sí” o “No”. Intenta raonar la resposta sigui quina sigui. Si desenvolupes les respostes i ho expliques gràficament amb experiències viscudes, aportaràs major informació a l'entrevistador. Per tant, tingues en compte la coherència en les explicacions.

  1. M'és indiferent la quantitat

Dir que t'és indiferent la quantitat que cobraràs. La típica pregunta de “quant voldries cobrar?” no és fàcil de respondre, però intenta implicar-te i evitar dir que el sou t'és indiferent ja que “necessites treballar”. És una pregunta com qualsevol altra i és necessari aportar informació. Pot anar bé no donar una xifra exacta (“entre tant i tant”), raonar la xifra segons la responsabilitat final, etc.

 

Vídeo: Aciertos y errores en tu entrevista de trabajo

 

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 07-03-2018 Última actualització 13-05-2021