Recomanació

Policia

Policia

Nesbo, Jo

Barcelona : Proa, 2016

Els fans de la novel·la policíaca de qualitat no podeu deixar-vos de perdre la desena entrega de la saga policíaca escrita pel noruec Jo Nesbo i protagonitzada pel detectiu Harry Hole. És diu aviat, 11 llibres ja escrits entorn al mateix personatge, que no avorreixen i que segueixen acumulant fans per tot el món.

En aquesta entrega un assassí patrulla pels carrers d’Oslo. Estan morint agents de policia. Els maten en els mateixos llocs on es van cometre crims que ells no van poder resoldre. Són execucions extremadament precises. L’alarma mediàtica frega la histèria. Però aquesta vegada Harry no pot ajudar a ningú.

Durant molts anys, el detectiu Harry Hole ha liderat les grans recerques d'homicidis a Oslo. La seva obstinació i intuïció han salvat desenes de vides. No obstant això, ara que un temible perill aguaita fins i tot al seu cercle més íntim, Harry potser no pugui protegir-los. I tampoc a si mateix. 
Nesbo recupera en aquesta entrega l'estirada de la sèrie, quant a suspens, entreteniment, complexitat d'argument, relacions personals, psicologia de personatges, acció, càrrega dramàtica, girs de guió i un desenllaç amb molta adrenalina. Gens sobra i gens falta en aquest carrusel d'emocions.

La basa guanyadora de la novel·la segueix sent Harry Hole. És increïble com l’escriptor noruec és capaç de crear un personatge que no avorreix, que segueix sorprenent novel·la després de novel·la i que ens seguirà agradant als seus lectors. Sense repetir-se. Sense caure en tòpics. En aquest cas es descobreix una faceta més de la personalitat del investigador, una nova faceta fosca, relacionada amb la dominació però també conseqüència de les pors del Harry. També aprofundirem encara més en la psicologia de Hole, en les relacions que entaula amb el seu entorn i en la seva capacitat de superació (o també d’autodestrucció).

A part dels terrenys psicològics, el llibre se centra molt en l’acció. I d'això hi haurà a dojo: pistes, persecucions, morts en abundància, voltes de rosca, corrupció política, etc. Amb aquest entrega no t’avorriràs.

 
 

Més informació:

Recomanat per Josep Miquel Serrano Jurado. Bib. Districte 6. Terrassa.

24/01/2019