Recomanació

Nuestra casa en el bosque

Hejlskov, Andrea

Las Rozas, Madrid (España) : Volcano Libros, [2018]

L’autora és una escriptora danesa activista mediambiental que ens explica en primera  persona com va prendre la decisió radical d’abandonar una vida plena d’insatisfaccions i es va escapar amb la seva família a viure a les profunditats d’un bosc de Suècia.
 
Què passa quan una família moderna renuncia a les seves feines, es desfà de totes les seves pertinences i marxen a viure al més profund de la natura? 
Quan la família de l’Andrea opta per abandonar la ciutat danesa on viuen per anar al bosc de Suècia, els dies són llargs i la natura ofereix la seva cara més amable. És gairebé impossible no tenir moments de felicitat al bosc. Allà hi coneixen personatges estranys i solitaris que els ajuden a construir el que serà la seva casa de troncs mentre viuen en una mena de tipi indi. L’arribada de l’hivern i els canvis a la natura suposaran també canvis en la vida dels protagonistes d’aquesta historia real (l’autora viu des del 2011 amb el seu marit i els seus quatre fills en una cabana en un bosc al sud de Suècia).  
El llibre és una crítica molt personal del consumisme i de la societat moderna, alhora que reivindica, de manera senzilla i amb molts dubtes, el retorn a una vida més autèntica. Es plategen qüestions com si són egoistes o petits burgesos enfront a la vida que tenim tots els altres. 

Una lectura per reflexionar sobre la vida que portem i l’opció de viure d’una altra manera. És possible  prescindir de tot el que és superflu i de les comoditats a les que estem acostumats, ser autosuficients i viure aïllats al bosc?.

Més informació:

Recomanat per Bib. La Ginesta. Begues.

28/10/2019