Recomanació

Novel·la

Beckmann, Pol

Barcelona : Quaderns Crema, 2018

En aquesta novel·la breu , l’autor utilitza els seus personatges, un escriptor novell i els altres dos vèrtexs del triangle amorós que forma amb la Sofia i la Laura, per parlar-nos de la relació entre realitat i ficció, entre el que imaginem i la realitat, amb una barreja de gèneres i tons narratius on hi predomina l’humor, la paròdia i l’absurd i que ens deixen entreveure la influència d’autors com Pere Calders o Quim Monzó.

En Beckmann, amb dues enes, juga amb nosaltres perquè anem descobrint de mica en mica els diferents móns que inclou la història, ens va donant pistes per tot seguit capgirar-ho tot, de manera que ens qüestionem què és real i què és fictici, tot d’una forma versemblant, fins al final, que resta obert.
Es tracta d’un llibre molt ben escrit, amb una llengua acurada, viva i entenedora on no hi manca res i manté perfectament la tensió . És magnífic per passar una bona estona, t’arrenca somriures gràcies a l’humor i l’ús de certs tòpics i, si un s’hi fixa una mica, darrere hi ha tot un entramat que permet fer-ne una lectura molt més profunda.

No és casualitat que hagi guanyat el Premi Llibreter 2019 que atorga cada any el Gremi de Llibreters de Catalunya.
Finalment acabarà la seva novel·la en Bekman? Quina de les dues relacions tirarà endavant? La idíl·lica que manté amb la Sofia o la tempestuosa que manté amb la Laura? En Bekman es decidirà d’una vegada?
 

Més informació:

Recomanat per Marc Martí. Bib. Ramon Fernàndez Jurado. Castelldefels.

21/10/2019