Recomanació

La Vuelta al mundo en 80 cementerios

Gómez Hernández, Fernando

Barcelona : Luciérnaga, 2018

Fernando Gómez  Hernández és un conegut escriptor de gènere negre i policíac i col·laborador en mitjans de comunicació: ràdio, premsa i televisió. Es va interessar, pel que es denomina “True Crime”, molt abans que es posés de moda.
  
A "La vuelta al mundo en 80 cementerios" però, ens fa una altra proposta. Ens convida a un "necroturisme" ben entès. La visita a 80 cementiris reals, ja sigui per la seva bellesa o per la història curiosa d’alguns dels seus “no-habitants” li ha semblat interessant al seu autor. 
En unes poques pàgines, per a cada lloc, ens el descriu i ens explica allò que ha despertat la seva curiositat i per tant, provoca la del lector. La selecció és esplèndida i ens portarà a conèixer llocs que segur que són reals, però que si fossin inventats, tampoc ens semblaria tant inversemblant: el des Chiens a França amb més de setanta mil animals; el de Longyearbyen a Noruega on està prohibit morir-se; el de Plainpalais a Suïssa, on pots trobar les tombes de Calvino, Borges i de Grisélidis Réal «Écrivain-Peintre-Prostituée, 1929-2005» i precursora del feminisme; el Cementiri Alegre de Sapantza a Romania amb tombes a tot color i amb epitafis humorístics; el de Fairview Lawn  a el Canadà on es troben les víctimes del naufragi del Titanic...80 llocs on pots trobar gent que fins i tot, després de morta, té moltes coses a dir i a explicar.

 
 
 

 

Més informació:

Recomanat per Ilumi Ramos. Bib. Josep Maria López-Picó. Vallirana.

05/03/2020