Recomanació

L'Home dels cercles blaus

Vargas, Fred

Badalona : Ara Llibres, 2011

El comissari Adamsberg ha d'investigar l'aparició d'uns misteriosos cercles, dibuixats amb guix, que apareixen pels carrers de París. Dins els cercles sols s'hi troben diversos objectes trivials, però el comissari, un home tranquil i intuïtiu, s'ensuma que tot plegat és l'escenificació d'un drama imminent. L'inspector Danglard, alcohòlic, d'erudició enciclopèdica i pare solter és la seva mà dreta en les investigacions. Mentrestant els parisencs segueixen els fets a la premsa, amb una barreja de curiositat i expectació, fins que ...

Amb "L'Home dels cercles blaus" (1991), Fred Vargas va iniciar la saga del comissari Jean-Baptiste Adamsberg, l'última novel·la és "Quan surt la reclusa" (2018).

Intriga, misteri i la peculiaritat del personatge principal, el comissari Adamsberg, són elements que conviden no només a la lectura d'aquesta primera novel·la sinó també  a continuar amb la resta de la sèrie.

Fred Vargas (pseudònim literari de Frédérique Audoin-Rouzeau), va néixer l'any 1957, és escriptora, arqueòloga, medievalista i activista d'esquerres parisenca. El pseudònim fa referència a María Vargas, personatge interpretat per Ava Gardner a  "La comtessa descalça". 

La seva formació li ha permès introduir trames i personatges originals i avui ja es coneguda com la reina de la novel·la negra. Gaudeix d'un gran èxit editorial a França, ha rebut nombrosos premis, l'últim va ser el Premi Astúries de les Lletres (2018).

Més informació:

Recomanat per Bib. Districte 6. Terrassa

11/11/2019