Recomanació

Dr. Pearson

Dr. Pearson :

Moret, Xavier

Barcelona : Columna, 2004

"Dr. Pearson", tracta d’un relat personal ple d’anècdotes històriques sobre l’estada de Frederick Stark Pearson a Barcelona. Aquest enginyer nord-americà que va portar l’electricitat a Catalunya a principis del S. XX  va canviar la vida de milions de persones  al nostre país però també va marcar la vida del Xavier Moret d’una manera que descobrirem al llarg de la novel·la.

Tot va començar al cim del Tibidabo “un matí assolellat del mes de juny del 1911”. Allà es van trobar el Dr. Pearson i l’enginyer Carlos Montañés el dia que van decidir tirar endavant l’ambiciós projecte d’electrificar tot el territori català i que havia de durar uns quants anys.

En la seva incansable recerca del progrés, el Dr. Pearson es va embrancar en obres faraòniques que van canviar la fisonomia del nostre paisatge i va comprar la propietat dels trens i tranvies per poder controlar les principals empreses consumidores d’electricitat.

Una novel·la que apassionarà als amants de la història i que encuriosirà a tothom que la llegeixi.

Està escrita amb un llenguatge planer que fa amena la seva lectura però sobre tot sorprèn perquè ens ajuda a descobrir autèntics tresors de la nostra història, que segurament ens han passat desapercebuts.

L'autor és Xavier Moret i Ros, periodista i escriptor català nascut a Barcelona (1952). Va estudiar filologia anglesa i periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, però on més ha après més coses és als seus viatges per tot el món.

Ha col·laborat com a reporter especialitzat en viatges a “El Periódico de Catalunya”. Ha estat redactor de diaris com “La Vanguardia” i “El País”; Ha publicat articles a les revistes “National Geographic”, “Geo”, ''Altaïr'' i “Siete Leguas”; També ha treballat a “TV3” i “RTVE”.

Ha escrit novel·les i llibres de viatges. La major part de l'obra de Moret ha estat traduïda al castellà, i alguns títols també al francès, alemany i grec.

 
 
 

Més informació:

Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa

20/02/2020