Recomanació

És una pel·lícula francesa estrenada l’any 2008.

 

Perquè la vull aconsellar sinó es cap novetat?

 

Perquè tracta sobre la família. Una família formada per la parella amb tres fills: dos nens i una nena.

Mitjançant cinc dies, ells ens explicaran les vivències que han viscut durant dotze anys. «El síndrome del niu buit», el patiment dels pares perquè els seus fills siguin feliços, l’alegria dels germans al veure feliços als seus pares, la

relació amb l’avi... Cada un dels dies correspon a un membre de la família.

 

El primer dia tracta del germà gran quan aquest deixa la casa familiar per independitzar-se. Nosaltres veurem com els personatges del voltant es belluguen, pensen, quins sentiments tenen per aquesta nova situació.  Destacar que «el síndrome del niu buit» no només ho pateix la mare sinó també el pare i els germans.

 

El segon dia, veurem la vida de la noia, la més jove, una adolescent a punt de perdre la virginitat, que es baralla sovint amb la seva mare, a punt de patir aquesta la crisi dels 50.

 

Tercer dia, la mirada del fill mitjà, immers en les seves fantasies amoroses, i, per cert, el què està més unit al seu avi que li ensenya el treball de vinicultor.

 

El quart i cinquè dia el de la mare i el pare, amb les seves pors, les seves discussions, i les seves reconciliacions. A pesar de tot, al final veiem una sèrie de valors que penso que s’estan perdent avui en dia com per exemple: la forta estimació que es tenen entre ells, així, com un reconeixement important al paper dels avis.

 

Per saber-ne més podeu llegir la crítica a la revista sobre cinema Fotogramas

També disponible per préstec a ebiblio

 

Recomanació feta per Carme Sanuy. Biblioteca Central de Terrassa

 

 

25/03/2020