Recomanació

El núcleo del sol

El Núcleo del Sol

Sinisalo, Johanna

Barcelona : Roca, junio de 2019

Un llibre fascinant que t'enganxa des de la primera pàgina i ja no pots parar. Una distòpia feminista que es pot igualar amb l'insuperable El cuento de la Criada de la mateixa Margaret Atwood. 
Finlàndia, país creador del hiperpatriarcat es vanaglòria d'haver construït la societat perfecta on les dones són mes submises, amb les seves pròpies universitats de dona perfecta. Els homes, però, continuen sent allò que vulguin ser:  treballadors i lliures.
La Vera, la protagonista d'aquesta història, ens va explicant com funciona la República Eusistocràtica amb unes cartes que li escriu a la seva germana desapareguda. Per error es troba encotillada en la categoria de dona reproductiva. La sobreprotecció de la seva tutora la porta a veure's encaixonada en la categoria d'una Eloi més enlloc d'una Morlock, com en realitat li correspondria.
Anem descobrint com s'organitza aquesta societat, controladora fins a l'extrem que torna a deixar les dones confinades a casa sense més ocupació que cuidar de la llar i del marit. La Vera compta amb l'ajuda de la seva parella, en Jare, que per sort es va criar amb ella  i sap que no és cap submisa. De la mà d'aquesta parella ens anem endinsant ens els suburbis d'aquesta societat aparentment perfecta. 
Mitjançant el control de la maternitat l'estat garanteix una subespècie perfecta per al desig sexual dels homes. Una sàtira impressionant sobre com de perillosos són els extremismes de qualsevol tipus, encara que l'autora s'ha centrat en el paper de la dona a la societat. 
 
Totalment recomanable! 
 
Per saber-ne més llegeix aquestes entrevistes que li van fer:
 
 
 
Recomanat per Jennifer Mata. Biblioteca Central de Terrassa

 

 
 
14/04/2020