Recomanació

Cumbre! los 14 ochomil de Edurne Pasaban

¡Cumbre! : los 14 ochomiles de Edurne Pasaban

Benavides, Ángela

Barcelona [etc.] : Lunwerg, cop. 2010

Un dia algú va decidir fer un regal... La directora de la revista Campo Base, Ángela Benavides va decidir fer un regal als aficionats a l'alpinisme i a l'esport en general; un bon dia va escriure sobre la trepidant i apassionant vida d'Edurne Pasaban, una dona de piolets, arnesos, cordes i botes de muntanya.

Cumbre! és el que es criden els alpinistes quan culminen amb èxit el punt més alt d'una muntanya. L'abril de 2010, l'alpinista basca Edurne Pasaban va aconseguir el rècord de ser la primera dona en assolir els anomenats 14 "vuitmils", que són els cims més alts del planeta. El llibre que us recomanem ens ofereix un recorregut per la brillant activitat alpinística d'Edurne Pasaban, des de les seves primeres escalades a Eguino i Etxauri fins a la càlida rebuda a Tolosa, la seva ciutat natal, després d'haver arribar al cim de l'Himalaia.

Espectaculars fotografies il·lustren l'extraordinària aventura de l'alpinista i el seu equip. Tretze desplegables ens mostren la majestuositat de l'Everest (la muntanya més alta del planeta), el Makalu, el Xo Oyu, el Lhostse, el K2, l'Annapurna...  un magnífic viatge pels que mai cridarem Cumbre!

Més informació:

Recomanat per Marta Puig. Bib. Santa Oliva d'Olesa de Montserrat

25/04/2019