¡A caballo!: equitación para principiantes : una guía fácil y práctica para aprender a montar por placer

¡A caballo!: equitación para principiantes : una guía fácil y práctica para aprender a montar por placer

Lebherz, Heike

Barcelona : Hispano Europea, cop. 2009

L'equitació és un esport fantàstic, on el contacte amb l'animal és essencial.

L'equitació implica també els coneixements per a cuidar cavalls i l'ús de l'equip apropiat. Aquests equips són necessaris en el moment de muntar un cavall, ja que amb això es té el control de l'animal.

Existeix un tipus d'equitació bàsica, on allò principal és aprendre a muntar, i un de més avançat, usat per a saltar, realitzar carreres, traginar bestiar, exhibició o equitació d'alta escola. L'equitació és un esport eqüestre que consisteix a mantenir el control precís sobre un cavall i requereix d'una molt bona cura i neteja de l'animal per part del genet.

Els cavalls s'utilitzen per a esports de competició, com el salt a cavall, ensinistrament o doma clàssica, concurs complet, salt alt, raid, trec, doma vaquera, enganxalls, horseball i curses a cavall.

Els cavalls tenen una vessant terapèutica. Muntar a cavall en forma no competitiva millora la salut humana i el desenvolupament emocional. En algunes parts del món, encara els utilitzen per als propòsits pràctics com per exemple per a l'arada.

Aquesta guia original i practica proporciona una introducció perfecta al món de l'equitació. El primer capítol tracta del desig de muntar i del que s'ha de fer abans de res.  Després un segon capítol, el que necessitem saber sobre els cavalls, un tercer capítol sobre les tècniques bàsiques per superar les pors. I per fi la manera divertida d'aprendre anar a cavall.

Més informació:

Recomanat per Carla Canongia. Bib. Municipal L'Ateneu d'Esparreguera

15/07/2019