Recomanació

El día mas feliz en la vida de Olli Mäki

El Día más feliz en la vida de Olli Mäki

Madrid : Surtsey, DL 2017

Descarrega't la novel·la a eFim: Castellà 

“El dia más feliz en la vida de Olli Mäki” és una pel·lícula finlandesa dirigida per Juho Kuosmanen. Ens apropem a la Finlàndia dels anys 60, amb una història real, la història d’un boxejador, un dels millors de tota la història del país, anomenat el forner de Kokkola.
 
A l’estiu de 1962, Olli Mäki aspira al títol de campió del món de pes ploma de boxa. Tothom li prediu un futur ple d’èxit. Només ha de perdre pes i concentrar-se. Però pasa un fet que ho canvia tot, l’Olli s’ha enamorat de la Raija.
És un film realitzat al 2016, però el director ha decidit voluntàriament rodar en blanc i negre. Aquest fet caracteritza el film, li dóna una atmosfera i una sensibilitat especial. No és un cas únic, molts directors actuals fan aquesta aposta pel blanc i negre. Per exemple La lista de Schindler de Steven Spielberg, La cinta blanca de Michael Haneke o Bona nit i bona sort de George Clonney, entre moltes d’altres.
 
Destaca d’aquest film que s’allunya de l’esquema narratiu clàssic propi de pel•lícules d’aquest gènere pugilístic, com per exemple “Rocky”. El nostre protagonista és l’anti-heroi total, no té aspecte d’esportista, és tímid i es veu sobrepassat pel món mediàtic que envolta aquesta història.
I també m’agrada el final, no sé si estareu d’acord amb mi….

 
 
Més informació:

Recomanat per Glòria Soler. Bib. Central de Terrassa.

30/03/2020