Recomanació

Males decisions

Hernández, Susana

Barcelona : Alrevés, 2017

De ‘males decisions‘, és precisament del que ens parla la Susana Hernández en la seva primera novel·la en català publicada al 2017 i de com una decisió pot canviar el destí de tota una família.

La història transcorre en un petit indret a prop de Vic, en un context rural, lluny de l’escenari inspirador habitual per a la novel·la negra com és Barcelona.

Es tracta d’una novel·la coral amb quatre veus narradores, les dels quatre protagonistes, tots ells de la mateixa família, que es van alternant capítol a capítol i a través dels quals assistirem a la història d’un segrest que ja des del principi intuïm no acabarà bé.

L’autora perfila amb èxit la personalitat dels quatre protagonistes/narradors, ens parla del seu passat i de les seves misèries de manera que els fa creïbles i ens fa més fàcil entendre el seu comportament.

A més d’una història i d’uns personatges ben definits, a “Males decisions” podem trobar un ventall dels sentiments més inquietants i destructius que pot haver-hi dins d’una família mal avinguda: gelosia, enveja, ambició, complexos, inseguretat, infidelitat, falsedat...

Susana Hernández és una autora reconeguda i molt premiada al món de la novel·la negra. Amb “Males decisions” va rebre el Premi a la millor novel·la negra Cubelles Noir 2018, un guardó que ja havia rebut el 2016 per “Cuentas pendientes”. Acaba de publicar la seva darrera novel·la “Los miércoles salvajes”.

Blog de l'autora

Recomanat per la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès

16/09/2019