Recomanació

Les Calces al sol

Rodríguez Sirvent, Regina

Barcelona : La Campana, setembre del 2022

Regina Rodrígez Sirvent va néixer a Puigcerdà l’any 1983. Es va graduar en Psicologia, tot i que no ha exercit mai. Actualment té una petita empresa de rutes gastronòmiques a Barcelona. Pel que fa a la seva experiència com a escriptora, col·labora a la secció d'Estils del diari Ara, on també va treballar com a guionista i durant gairebé dos anys va escriure un programa d'humor diari presentat per l'Antoni Bassas. 

Les calces al sol és el debut literari de l’autora amb el qual ha aconseguit ser una de les novel·les més venudes a la Setmana del Llibre en Català d’aquest any i també s’ha posicionat a la llista dels més venuts d’aquest Sant Jordi, fet que l’ha convertida en la sorpresa literària d’aquests dies.
La primera llavor d’aquesta novel·la surt de les vivències de la pròpia autora quan l’any 2007 va marxar als Estats Units per treballar d’au-pair. Per això podem detectar moltes similituds entre la Rita, la protagonista d’aquesta història, i l’autora. Totes dues han estudiat psicologia, han nascut a prop dels Pirineus i són prou valentes per emprendre l’aventura d’un viatge.

La Rita Racons és una noia que ha acabat la carrera i està absolutament perduda, no sap què fer amb la seva vida. Un bon dia, sense pensar-s’ho gaire  i d’una manera molt impulsiva, agafa un avió i marxa als Estats Units. El que en un principi havia de ser un viatge de tres mesos per aprendre l’anglès, es converteix en una estada d’un any a la ciutat d’Atlanta per fer d’au-pair cuidant tres infants superdotats. A través d’aquesta experiència la Rita viurà situacions vitals que li faran obrir la ment, atrevir-se amb tot i trobar allò que hi havia anat a buscar: la seva vocació.

Una novel·la plena d’emocions en què el lector torna a connectar amb aquell sentiment primari de trobar el camí a la vida. Una lectura que no deixa indiferent; emocionant, divertida i nostàlgica que ens recorda com d’important és la família i com d’imprescindible és seguir el nostre instint. Per a tots aquells lectors que necessiten una dosi de vitalitat, aquesta pot ser la seva novel·la ideal.

 

Més informació:

Recomanat per Laura Sánchez Lara. Bib. L'Atzavara. Òdena

16/11/2023