Recomanació

Kedi (gatos de Estambul)

[Madrid] : Avalon, DL 2017

"Els gossos creuen que les persones són deus, els gats, simplement són més intel·ligents”.

Amb aquesta afirmació ja ens podem fer a la idea què el que veurem serà un clar homenatge als gats, en concret als gats d’Istanbul. Kedi, que en turc vol dir “gat”, és un documental que mostra amb amor, delicadesa i respecte la vida de set gats que viuen i ronden pels carrers de la ciutat turca. 

Darrere d’aquest fascinant documental que ha fet la volta al món, hi ha la Ceyda Torun, una directora estatunidenca que coneix les peculiaritats de l’enigmàtica ciutat d’Istanbul perquè hi va passar bona part de la seva infància. És cap allà l’any 2013 que decideix  tornar a la seva ciutat de naixement per començar l’aventura de filmar, durant uns mesos, la vida de set felins i de la gent que els envolta. 

Veure Kedi encisa tant als seguidors dels gats com els que no ho són. La llum, la fotografia de les imatges, la cura amb la que la directora i la resta de l’equip va captar les escenes dels diferents gats, fa que es converteixi en un documental de culte sobre el món dels gats. Kedi no només és el reflex de la vida dels gats d’Istanbul, també és el reflex de la vida de les persones que els cuiden, els alimenten, els protegeixen i els estimen.

Recomanat pel Bibliobús El Castellot

16/09/2019