Recomanació

El Pequeño gran libro de la ansiedad :

Cases, Ferran

Barcelona (España) : Diana, febrero de 2023

La pandèmia, la crisi posterior i ara la guerra d’Ucraïna han posat al descobert l’augment de les malalties mentals, un dels trastorns més freqüents és la ansietat.

L’ autor de “El Pequeño gran libro de la ansiedad : una guía práctica para vencerla paso a paso”, Ferran Cases (Barcelona, 1984), després de patir la malaltia durant 15 anys i de desenvolupar una paràlisi a les extremitats, també a causa de la ansietat, va decidir investigar com funcionava la malaltia i què podia fer per lliurar-se’n, per tal motiu va cursar estudis de Medicina xinesa, PNL, Coaching, fitoteràpia, Chi Kung, psicologia budista, entre altres. Quan ho va aconseguir va determinar que volia difondre la seva experiència i és així que en Ferran s’ha convertit en conferenciant, escriptor i divulgador expert en ansietat, aquest és el cinquè llibre que publica, a més, també és el creador del mètode Bye bye ansietat.

En aquest llibre en Ferran ens presenta una guia pràctica per alliberar-nos de la ansietat. 
Es tracta d’una nova edició, revisada i ampliada de “El pequeño libro de la ansiedad”.
Crida l’atenció l’organització del llibre en forma d’escala d’un edifici de 6 pisos ( capítols ), els pisos són els objectius a aconseguir, per arribar-hi haurem assolir una sèrie esglaons ( subcapítols ) que són els aprenentatges necessaris per arribar als objectius: aprendre a respirar, asserenar la veu interior, , controlar los pensaments negatius, assumir la importància del exercici físic i del Mindfulness o, el que és més important, cultivar hàbits que ens permetin avançar.

Un dels principals valors d’aquest llibre és que està fet des de l’experiència personal, no des del punt de vista del terapeuta, és per això que és tan pràctic i fàcil de llegir, l’autor sap perfectament què llegirà una persona que pateixi ansietat, d’aquí que els capítols siguin tan curts i que hi hagi un resum de 4 punts al final de cada capítol.
L’estructura de l’obra és realment atractiva, fabricar una escala a partir dels avenços anima a seguir i a voler assolir el cim.
En definitiva, un petit llibre, 238 pàgines, per a tots aquells que pateixen ansietat i que volen saber què hi poden fer de manera fàcil i amena, i també per a tots aquells que no pateixen la malaltia però que es volen informar i aprofitar els aprenentatges per afrontat el dia a dia amb molta més serenor.

Més informació:

Recomanat per Bib. Guillem de Berguedà. Puig-reig.

05/04/2024