Recomanació

El Libro negro de las horas

García Sáenz de Urturi, Eva

Barcelona : Planeta, febrero de 2022

Què fas si un desconegut t’amenaça de matar un familiar que va morir fa dècades? I si es tracta de la teva mare, a qui mai no vas arribar a conèixer?
 
A El libro negro de las horas, Eva García Sáenz de Urturi reprèn la figura del famós inspector Kraken per elaborar un thriller que atrapa des del primer capítol. La vuitena novel·la de l’autora manté els personatges de la tan celebrada trilogia de la ciutat blanca –l’inspector Unai López de Ayala, la seva companya Estíbaliz, el seu entranyable avi–, però permet fer-ne una lectura independent, ja que inicia una nova sèrie. 

La història cavalca en temps i espai entre la ciutat de Vitoria dels anys 70 i l’actual Madrid, i tot seguint la pista d’aquest misteri impossible de resoldre, ens endinsa en el meravellós món de la bibliofília i la passió pels incunables. Antigues llibreries, biblioteques amagades, avariciosos col·leccionistes, exemplars mitificats, ... Tot un univers que es descobreix a pams alhora que es desplega el passat ocult de la família de l’inspector.  

Mantenint la veu i el ritme a què ens té acostumats l’autora, i emperlada amb frases inoblidables, la novel·la ha sigut un dels grans èxits del 2022, i la seva continuació –El ángel de la ciudad, recentment publicada– ja és un dels títols més prestats d’aquest any.

Més informació:

Recomanat per Bib. Josep Pla. Sant Pere de Ribes.

24/11/2023