Recomanació

Dues germanes

Dues germanes

Foenkinos, David

Barcelona : Edicions 62, abril del 2020

La Mathilde és una professora vocacional i entregada que adora la seva feina i els seus alumnes. Les companyes la consideren “la bondat personificada”. Porta una vida tranquil·la i feliç al costat de l’Étienne des de fa cinc anys. També té una germana feliçment casada que acaba de donar a llum a la petita Lili. Però la vida de vegades es torça i els projectes de futur s’estronquen. Les ruptures entre les parelles estan a l’ordre del dia i per força ens hem de sobreposar als desenganys amorosos. La Mathilde no pot imaginar fins a quin punt la seva ruptura amb l’Étienne li trencarà també la vida sencera (ni el lector tampoc!). Per això no es pot dir gaire res més d’aquesta novel·la sense desvetllar detalls que et farien preveure el desenllaç.

Jo t’aconsello que no llegeixis ni tan sols la contraportada. Obre el llibre per la primera pàgina i comença a devorar la història tal com la mostra l’autor, despullada i sense filtres. D’aquesta manera aniràs comprenent les actituds de la protagonista i entraràs directament en un món desconegut i irreversible.

Es tracta d’una història magistral i sorprenent sobre un tema quotidià que li passa a molta gent però que deixa el lector absolutament desconcertat.

David Foenkinos és escriptor, dramaturg, cineasta i músic. Va néixer a París al 1974. Va estudiar lletres a la Sorbona i es va formar com a músic de Jazz. És autor de diverses novel·les entre les que destaca La Delicadesa, que va suposar la seva consagració literària i va ser adaptada al cinema per ell mateix i el seu germà Stéphane Foenkinos.

eBiblio

Per saber-ne més

L’autor a les biblioteques.

L’autor presenta la novel·la:

See video

A la wikipedia

A Facebook

A twitter.

Recomanat per: Susi Rodríguez, Biblioteca Districte 3 de Terrassa

25/05/2021