Recomanació

Desconeguts

Desconeguts

Lozano Garbala, David

Barcelona : Edebé, 2018

El passat 15 de maig vam saber que el guanyador de la segona edició del Premi Menjallibres de Vilanova i la Geltrú era el llibre Desconeguts de David Lozano. No va ser fàcil ja que també optaven al Premi: Invisible de l’Eloy Moreno i 50 coses sobre mi de Care Santos.

El jurat del Premi Menjallibres el formen els nois i noies de 1er i 2on d’ESO dels instituts de la ciutat de manera voluntària. Un cop llegits els tres llibres, el jove jurat té l’oportunitat de fer mil i una preguntes als autors en les trobades que van tenir lloc a la ciutat.

En David Lozano ens planteja a Desconeguts una història romàntica en què el misteri i la tensió s’acumula en cada pàgina atrapant-nos des de l’inici.

Dos adolescents, Lara i Wilde, s’han conegut mitjançant les xarxes socials i queden per primer cop al MacDonalds de l’estació de Sants. És una cita a cegues i porten a la mà el llibre d’Stefan Zweig, Carta a una desconeguda, per tal de poder identificar-se.

El llibre transcorre durant el temps que dura aquesta cita i, en el mateix moment però en un altre punt, la policia troba el cadàver desfigurat d’un noi, estès a terra després d’haver-se precipitat des d’un pont. El que aparentment sembla un suïcidi comença a generar mil incògnites ja que el cadàver està directament relacionat amb la Lara i en Wilde.

Comença un compte enrere que ens mantindrà enganxadíssims al llibre ja que ambdues realitats paral·leles, la cita i la investigació policial, s’aniran alternant i marcaran un ritme trepidant fins a la resolució en les darreres pàgines. Totes dues històries conflueixen en un final de thriller amb tots els elements típics del gènere: cadàver, perill, policia, persecució...i fins aquí us en podem explicar!

En l’entretinguda i divertida trobada amb David Lozano a Vilanova i la Geltrú, vam parlar de les diferències entre conèixer algú mitjançant les xarxes socials o presencialment, de la gran quantitat d’informació personal que circula per internet i se’ns va obrir una porta per reflexionar sobre l’ús que fem de les xarxes socials. 

A banda del Premi Menjallibres, Desconeguts també ha rebut el Premi Edebé de Literatura Juvenil 2018 i acaba de rebre el Premi Atrapallibres, en la categoria 15-16 anys, també atorgat per joves d’aquesta edat.

Desitgem haver-vos engrescat a llegir Desconeguts i que el gaudiu tal com ho van fer un bon grapat de joves vilanovins, però aneu en compte....un cop entre les vostres mans, no el deixareu anar fins arribar al final!
I si en teniu ganes de més, us recomanem els dos llibres finalistes: Invisible i 50 coses sobre mi.

Informació sobre el Premi Menjallibres de Vilanova i la Geltrú

Recomanació feta per la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

16/09/2019