Recomanació

Cuina! o barbàrie

Nicolau, Maria

Barcelona : Ara Llibres, febrer del 2022

La declaració d’intencions del llibre Cuina o barbàrie de la Maria Nicolau ja la trobem al principi: “Ens fa tanta mandra fer el sopar que amb la quantitat suficient de sucre seríem capaços de menjar-nos una caca de gos, trobar-la bona i defensar-jo davant de qui fos. No sigueu bàrbars, cuineu!”

La Maria condueix el restaurant  El Ferrer de Tall a Vilanova de Sau i s’ha convertit en una cuinera mediàtica present a totes les xarxes socials i amb col·laboracions a la ràdio i la televisió. 
Aquest llibre súpervendes, en la seva edició en català inclou una “Carta d’amor d’en Josep Roca” i l’edició en castellà compta amb el pròleg de Dabiz Muñoz. 
Trobareu unes explicacions de les receptes fresques, enginyoses, nostàlgiques, tradicionals i reivindicatives de la cuina catalana de sempre adaptades als nostres temps.
Cada recepta o grup de receptes compta amb una introducció que repassa els orígens dels plats amb referències culturals, humor, trucs, anècdotes personals i tècniques de cuinat.
No us avorrireu gens i aprendreu, tant a nivell pràctic com a nivell espiritual. I riureu molt!!! Només cal que llegiu: “La recepta de la truita la teniu a les primeres línies d’aquest capítol, primer en francès i després en català, per a més claredat. Si no us funciona, no aneu a buscar-ne una altra. Repetiu-la i apreneu-ne”. Genial!

Més informació:

Recomanat per Bib. Bac de Roda. Roda de Ter.

13/04/2023