Recomanació

Cuaderno de Mánchester :

Martín, Luis

Barcelona : Malpaso, 2018

Pol Ballús (Roda de Ter, 1993) periodista esportiu al diari Sport és l’autor, juntament amb Lu Martín, experiodista d’El País de Cuaderno de Mánchester. 
En aquest llibre hi trobareu una explicació detallada de l’etapa de Josep Guardiola com a tècnic del Manchester City. Pretén retratar "l’univers Guardiola", la gent (inclosa la família) que envolta el tècnic català.

Tot aquest relat es basteix amb preguntes, converses, entrevistes, que han fet a utillers, l’staff, els jugadors i a diverses persones que no necessàriament són de l’àmbit futbolístic però que es relacionen amb l’entrenador santpedorenc. Segons els autors: "Volíem fer un llibre parlant de coses que encara no s'haguessin explicat. Un llibre en què no només es parli de futbol, que vagi més enllà”. 

I és que comença essent un manual de futbol però, a partir de la dissecció de les seves qualitats pel lideratge i la transformació de la cultura d’empresa que ha fet Pep Guardiola en el club de l’Etihad, acaba essent un tractat de lideratge empresarial i humà.
El llibre està escrit en un estil amè i comença cada capítol amb fragments de cançons angleses. I no acaben aquí les referències musicals, ja que el pròleg està escrit per Noel Gallagher, cantant del grup Oasis i destacat aficionat "citizen".

No us perdeu aquest llibre si us agrada el futbol, i Guardiola, i la ciutat del Manchester, i la música.
 

Més informació:

Recomanat per Bib. Bac de Roda. Roda de Ter.

12/09/2023