Recomanació

Al llac

Barbal, Maria

Barcelona : Columna, setembre del 2022

L'escriptora trempolina Maria Barbal, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2021, torna als paisatges de la seva infància.

"Al llac" és una història d'infantesa, on els episodis, com peces, van encaixant i on dedica una escena a cada personatge. La protagonista és la Nora, una nena de dotze anys, assenyada i observadora, que viu l'experiència deliciosa d'anar els diumenges al llac per refrescar-se i poder suportar la calor de l'estiu. No,  no només per a ficar-se a l'aigua, sinó també per la companyia de la Lídia, casada amb el cosí de la seva mare, que és qui li va ensenyar a nedar, i el seu fill petit de cinc anys, el Quim. Tots tenen els seus anhels, ella els observa i els intenta entendre. Però, a causa d'un conflicte entre els grans, l'últim matí al llac la Nora es despertarà sobtadament de la infantesa.

És una novel·la que recomano per la gran intensitat emocional sobre la bellesa, el pas del temps i el significat de la felicitat. Sentireu la nostàlgia de la vostra infantesa per com capta la vida interna de cada personatge i com es relacionen algunes d’aquestes vides.

 

Més informació:

Recomanat per Núria Poveda. Bib. Ilturo. Cabrera de Mar

06/07/2023