Recomanació

Sully

[S.l.] : Warner Bros, cop. 2016

En aquesta ocasió, l’actor Tom Hanks es posa a la pell del capità Chesley Sullenberg “Sully” , un expert pilot d’avió que el gener de l’any 2009 es veu obligat a prendre una dura decisió quan l’avió s’avaria durant el vol: arriscar-se a arribar a l’aeroport o bé aterrar a les fredes aigües del riu Hudson de Nova York, una maniobra que només un pilot amb el bagatge de Sully podria ser capaç de realitzar. Decidint planejar el riu, Sully és capaç de salvar als més de 150 passatgers que van a bord de l’avió. Després, però, comencen les investigacions: realment ha estat un acte massa temerari? Haurien sobreviscut els passatgers si hagués decidit intentar arribar fins a l’aeroport? La seva reputació està en joc. Què passarà ara amb la carrera d’aquest pilot d’habilitats inqüestionables? 

Sens dubte, una història que transmet altruisme i sentit de la responsabilitat miris per on la miris. A més a més, fuig una mica del dramatisme que l’espectador es podria esperar d’una situació com aquesta, i se centra principalment en les investigacions posteriors a l’accident. Això fa que l’empatia pel personatge de Sully vagi en augment, ja que es reflecteix clarament la situació compromesa en la qual es veu arrossegat l’expert pilot.

Aquesta pel·lícula dirigida per Clint Eastwood ha rebut nombrosos reconeixements. Entre d’altres, va ser nominada a millors efectes sonors als premis Òscar 2016, va ser inclosa dins les 10 millors pel·lícules de l’any 2016 per la National Board of Review i per l’American Film Institute i va ser nominada també a millor pel•lícula, actor, guió adaptat i muntatge als Critics Choice Awards del 2016.
 
 
 

Més informació:

Recomanat per Bibliobús Tagamanent.

10/02/2020