Recomanació

Escampar la boira

Cruchaudet, Chloé

Barcelona : Joventut, 2018

Escampar la boira a la recerca de nous horitzons, a la recerca del seu lloc al món és el propòsit dels protagonistes d’aquesta història. Darrere d’un còmic d’aventures, de colla, hi trobem una reflexió velada sobre l’amistat, l’empatia i la superació.

En Juli s’acaba de traslladar a una nova ciutat, i passejant la seva gossa Julieta topa amb un grup de nens i nenes que estan a punt d’emprendre una singladura en un imponent rai. La descoberta de l’entorn, la comunió amb la natura i gaudir dels petits plaers són les claus d’aquesta història. Alhora, aquest viatge es converteix en el moment per superar les pors i les limitacions dels protagonistes, mentre descobreixen que els contratemps poden esdevenir noves oportunitats.

Amb un dibuix afilat i caricaturesc que deixa entreveure el traç i la trama del llapis, un color lluminós, i una estructura de vinyetes obertes i dinàmiques, Cruchaudet presenta una proposta de còmic perfecta per a primers lectors. El format generós, el divertit joc en la coberta foradada a manera d’ull de bou, i el retallable adjunt per construir el rai, converteix aquest llibre en una deliciosa experiència visual i estètica.

 

Recomanat per Mireia Martínez Bailón. Biblioteca Ernest Lluch i Martín. Vilassar de Mar.

22/09/2023