Recomanació

Burning

[Madrid] : Vértigo Films, 2018

Lee Jong-su  es retroba amb Haemi, una noia que vivia en el mateix veïnat, la qual li demana que cuidi al seu gat mentre està de viatge a Àfrica. Quan torna, li presenta a Ben, un misteriós i adinerat jove que va conèixer allí. Entre ells s’establirà una complexa relació.

Després de vuit anys d'inactivitat, el mestre sud-coreà Lee Chang-Dong s'allunya del seu estil més melodramàtic per a abraçar el thriller incendiari. La història està basada en el relat breu "Barn Burning" de Haruki Murakami i està protagonitzada por Yoo Ah-in, Steven Yeun, y Jeon Jong-seo.

Burning (Beoning) és el sisè llargmetratge del cineasta sudcoreà, Lee Chang-dong (Poesía, 2010; Secret Sunshine, 2007; Oasis, 2002; Peppermint Candy, 1999; Chorok mulkogi, 1997), el qual va guanyar la Palma d’Or de la Crítica a la 71a edició del Festival de Cannes (2018).

Què n’ha dit la crítica?

“El espectador que espere respuestas y trama, algo que tampoco hay en Murakami, solo encontrará frustración. El que se disponga con pasión ante un relato incierto y turbio, entrará en el fuego recóndito de una gran película sobre la perdición”. (Javier Ocaña, El País)

 

Més informació: 

 

Recomanat per Glòria Massana Figueras. Biblioteca el Molí de Molins de Rei.

12/03/2020