Recomanació

30 anys Tradicionarius

[Barcelona] : Discmedi, DL 2017

Doble CD recopilatori en commemoració del 30è aniversari del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, creat l’any 1987 amb la voluntat de promoure la música d’arrel tradicional catalana. Tot i que fa uns quants anys que el recopilatori ja no s’editava (concretament des del 2011), els organitzadors han cregut oportú fer una edició especial per dos motius: rememorar un dels seus senyals d’identitat històrics i fer un balanç de totes les edicions. Òbviament ha estat impossible encabir els gairebé mil solistes i formacions que han format part del cartells del 30è Tradicionàrius en aquest recull.

L’encarregat d’aquesta tasca ha estat Josep Vicenç Frechina, conegut musicòleg i crític musical, que ha fet una selecció de 41 grups i solistes que són una representació de tots els enregistraments existents, que permeten fer un recorregut per la sonoritat folk catalana al llarg de les darreres tres dècades.

 

 

Més informació:

Recomanat per Lluís Martínez. Bib. Poblenou-Manuel Arranz. Barcelona. Carol Durán Moreno. Directora Artística del Centre Artesà Tradicionàrius.

20/01/2021