Recomanació

2040: humanitat cancel·lada

2040 :

Gise, Pol

Barcelona : Shaka, novembre 2020

A mesura que s’apropen les 17.00 h, en Pau, un home de vint-i-vuit anys, molt miop, assegut al sofà, amb les mans al mòbil i la mirada al rellotge d’agulla del menjador, comença a suar [...]. Ha d’aprofitar bé els quinze minuts d’internet setmanals si vol mantenir els seus 67.000 seguidors”.

Així comença aquesta novel·la, que al llarg de tota la història ens situa en una Barcelona futura, on no funciona el transport públic perquè l’electricitat és massa cara, internet està restringit per la mateixa raó, diuen els governants, i el futur és incert. Si a tot això sumem una altra pandèmia i un grupuscle de dissidents que pretenen segrestar el president de la Generalitat per enviar un missatge, ens trobem amb un relat ple d’acció. Però tot el que s’explica ens resulta massa proper: l’abús que fem del planeta, el consumisme exagerat, la contaminació... Un llibre que ens fa pensar en les generacions futures i com sobreviuran.

Visualitza un fragment

Pol Gise és un actor i youtuber català, que va destacar per la creació de continguts humorístics i de ficció. Aquesta és la seva primera novel·la adreçada a joves.

Recomanació feta per Sara Codina. Biblioteca Central de Terrassa

18/03/2022