L'aigua com a dret humà


A l'any 2010, les Nacions Unides van declarar el dret a l'accés a l'aigua potable i al sanejament com a dret humà essencial sent també una de les prioritats marcades en els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. En aquesta secció podreu trobar tota mena de recursos relacionats amb l'aigua com a dret humà.

Torna al prestatge  ►



RECURSOS WEB

L'aigua, com la vida, no és una mercaderia

Document que conté propostes d'implementació del dret humà a l'aigua i al sanejament, i lluites contra la privatització, preparat per Ecologistes en Acció i Enginyeria Sense Fronteres.


L'aigua, un recurs escàs, vital i conflictiu

Article de la revista Ambiental, del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, que posa de relleu la necessitat d'aigua per a sobreviure i els problemes que hi troben al seu accés els països menys desenvolupats.


Derecho al agua

Vídeo realitzat per Enginyeria Sense Fronteres al programa Aigua i Sanejament que aquesta ONG du a terme a Tanzània.


Agua, fuente de vida (parte I)

Documental d'Intervida que explica com l'aigua és un element essencial per a sobreviure però també és font d'innumerables malalties si no és tractada correctament.


Flow, el negocio del agua

Vídeo d'Ecologistes en Acció que denúncia el negoci de la privatització de l'aigua i l'abús que fan d'aquest recurs les grans multinacionals.


El derecho humano al agua y al saneamiento 

Guia de lectura confeccionada pel Programa de l'ONU-Agua per a la Promoció i la Comunicación en el marc del Decenni (UNW-DPAC), conté enllaços a molts recursos d'interès sobre l'aigua.


Propuesta de modificación de la Ley de Aguas

Ecologistes en Acció juntament amb Enginyeria Sense Fronteres proposa modificacions a la llei d'aigües en relació al reconeixement del dret humà d'accés a l'aigua i les lleis internacionals vinculants.


Los retos del Decenio Internacional para la Acción "El agua, fuente de vida" 2005-2015 en materia de derecho humano

Capítol del llibre "El derecho humano al agua: situación actual y retos de futuro" que revisa la situació actual del dret humà a l'aigua i la seva importància com a element de cooperació internacional.


El derecho al agua

Document de Nacions Unides i l'Organització Mundial de la Salut sobre el dret humà a l'aigua i al sanejament: què és, cóm aplicar-ho a grups de població concrets, obligacions dels estats...


Aigua de tots, un dret i no una mercaderia

Pàgina dedicada a l'aigua de Enginyeria Sense Fronteres, que conté notícies, recursos, enllaços d'interès i informació sobre accions relacionades amb el dret a l'aigua.


El derecho humano al agua y al saneamiento

Document oficial de l'Assemblea General de Nacions Unides amb projecte de resolució sobre el dret a l'aigua i al sanejament.


El dret humà a l'accés a l'aigua potable i al sanejament

Conté marc jurídic del dret humà a l'aigua, ètica en matèria de gestió d'aigües, mercantilització de la gestió de l'aigua, gestió pública i control social cap al dret a l'aigua.


Drets humans emergents

Pàgina d'informació sobre el dret humà a l'aigua de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, amb documentació relacionada, articles, programes de seminaris i tallers i publicacions.


Programa Mundial de Evaluación de los Recursos Hídricos (WWAP)

Pàgina de la UNESCO dedicada a l'aigua: notícies, publicacions, documents oficials, dades i xifres sobre l'aigua, estudis de casos, indicadors...


El agua, un derecho humano universal. El agua y su gestión deben estar en manos públicas 

Secció d'aigua de la web de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, conté text i vídeos d'entrevistes, testimonis...


L'aigua al segle XXI

Col·leccions de pòsters i imatges sobre l'aigua: "Aigua per a tothom, aigua per a la vida" i "L'aigua, una responsabilitat compartida", activitats interactives i guies didàctiques



ENLLAÇOS AL CATÀLEG

 

Torna al prestatge  ►