Literatura i parcs

Molts escriptors s'han inspirat en la natura per escriure els seus versos. Et presentem una selecció de recursos sobre literatura i natura. 


Torna al prestatge  ►

 


RECURSOS WEB
 

Poesia als parcs - Agenda

Programa de la Xarxa de Parcs Naturals per apropar la poesia als espais protegits. Es conforma com una ruta literària que va viatjant per diferents indrets emblemàtics d'aquests parcs, vol difondre l'expressió poètica dels poetes de l'entorn de cada Parc (que cada any varien) i valoritzar els espais protegits com indrets idonis per a l'expressió literària.

 


Natura i literatura

ConèixerBcn ofereix diverses passejades per parcs i espais naturals relacionades amb la literatura, des de la ruta de Verdaguer, Lola Anglada a Tiana, el Vallès poètic o els modernistes a Sitges. 

 

Llibreria Diputació de Barcelona

Libreria de la Diputació de Barcelona

Recull d'e-llibres que ofereix la Diputació de Barcelona sobre Parcs Naturals.


Mapa literari català

Mapa literari català

L'MLC conté un miler de fragments d'obres literàries, acompanyats d'un important contingut multimèdia, amb fotografies, vídeos i locucions dels textos amb veus tant reconegudes com les de Pere Arquillué, Carles Sales, Rosa Cadafalch o Mercè Managuerra. Igualment, l'MLC ofereix la possibilitat de recórrer rutes literàries, tant virtuals com practicables.


Literatura i natura. A la descoberta dels parcs naturals

Guia de lectura elaborada per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona amb llibres, guies de descoberta i centres de documentació relacionats que es poden trobar a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. 


Poesia i paisatge

Espai del portal educatiu edu365.cat on s'explica la importància del paisatge i la natura en la poesia catalana des del romanticisme fins als nostres dies. S'acompanya d'exemples i activitats. 

 


Ruta literària del Ter

Aquesta ruta, pensada per conèixer el curs del Ter a través de la literatura que ha generat el riu al llarg dels segles, recull les obres més representatives, dedicant una atenció especial als textos literaris dels segles XIX i XX.

 

Verdaguer, natura poètica

Material audiovisual que recull poemes de Jacint Verdaguer des de la vessant de poeta observador de la natura, minuciós i sensible, home culte que comptava amb la saviesa de l'home habituat al camp i que coneixia el nom de cada cim, de les plantes, arbres, ocells i flors del seu entorn.


 

 

Ruta El Marquet  de les Roques (Sant Llorenç Savall)

Al fons de la vall d'Horta dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, hi ha El Marquet de les Roques, residència d'estiueig de la família de Joan Oliver (1899-1986). Allà Pere Quart, pseudònim de l'escriptor, hi passava l'estiu, acompanyat de la família i dels seus amics, també escriptors, membres de l'anomenada Colla de Sabadell.


A les biblioteques trobaràs: 


Torna al prestatge  ►